Makarony s kuřecím masem po italsku
Recept ještě nebyl hodnocenMakarony dáme vařit podle návodu na obalu a zatím uvaříme omáčku.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme očištěné, na kousky nakrájené, osolené a opepřené maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Makarony dáme vařit podle návodu na obalu a zatím uvaříme omáčku.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme očištěné, na kousky nakrájené, osolené a opepřené maso…
V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl a pepř na chuť.Nakrájíme jarní cibulku nadrobno, stejně tak špenátové listy.Avokádo rozkrojíme a opatrně vyjmeme pecku.…
Na pánev dáme trošku olivového oleje a opečeme porce tresky, kterou osolíme a posypeme bylinkami.Sýrový košíček: Parmezán nastrouháme na jemném struhadle a dáme na…
Na hlbšej panvici zohrejeme trocha oleja a pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky. Pridáme soľ, korenie a cesnak. Necháme zatiahnút.Následne pridáme vývar, smotanu a…
Vo väčšej panvici si dáme zohriať olej. Pridáme pretlačený cesnak a smažíme na strednom plameni kým nám rozvonia. Pridáme plechovku rajčín aj so šťavou, sušenú bazalku,…
V misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Špenát omyjeme a necháme okapat.Rajčata překrájíme na půlky, cibuli na měsíčky a se špenátem promícháme.Šunku překrájíme na kousky a srolujeme do ruličekPřipravíme…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Vynikající lehká večeře, nebo spíše předkrm napodobující středomořský styl. Opečená slanina a kuřecí steak nás sice vrátí do naší české kuchyně, ale zase alespoň…
Tortellini uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek.Špenát propláchneme, odlomíme stonky, ale není to nutné. Zalijeme vroucí…
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme je doměkka.Přilijeme smetanu a krátce povaříme.Tortellini uvaříme podle návodu a přidáme k…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
I zdánlivě obyčejné jídlo jako jsou špagety můžou nabídnout skvělý chuťový zážitek. Dýně a zázvor dodají krémovým špagetám příjemný podzimní nádech. Posypané parmezánem…
Salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky.Přendáme ho na misky, rozdělíme na každou porci olivy, jemně zakápneme balsamicem a doplníme hoblinkami parmezánu. …
Oškrábané brambory nastrouháme na jemno a chvíli necháme ustát.Mezitím nakrájíme slaninu a vyškvaříme ji.Po chvíli z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin a…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Špagety s omáčkou, skoro z domácích zdrojů, si připravíte podle našeho receptu. Maso doplníte posledními sklizenými rajčátky ze zahrádky, olivami, troškou vína a pro…
Omytou papriku zbavenou vnitřku nakrájíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, listy salátu natrháme.Přidáme nakrájenou goudu, kuličky mozarelly, vše zakapeme…
I z obyčejného plechovkového tuňáka můžete vykouzlit skvělé jídlo. Tuňák s osvěžující rajčatovou směsí se perfektně hodí jako předkrm ke slavnostnějším příležitostem,…
Hermelín je v Čechách velmi oblíbený. Nakládáme ho, přikusujeme k vínu a také ho zapékáme. Zapečený hermelín je za chvilku hotový, takže je ideální jako rychlá večeře.…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Nechte se unést chutí Itálie touto omáčkou. Buďte kreativní a vyberte si variantu s kousky lahodného masa, nebo si pochutnejte na podobě vegetariánské. Svěží a…
Nejprve připravíme omáčku: mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm osmahneme.Přimícháme rajčata i se…