Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 40 minut příprava + 15 minut pečení těstovin 2 porce Těstoviny 1 názor

Suroviny

1 vejce
100 g hladké mouky (fariny)
10 ml vody
1 velký lilek (cca 450g)
sůl
čerstvě mletý pepř
Náplň:
200 g ricotty
150 g žampionů (nakrájených na plátky)
1 šalotka (nasekaná nadrobno)
1 stroužek česneku (utřeného se solí)
1 lžíce olivového oleje
Sůl
Omáčka:
400 g drcených rajčat (1 plechovka)
2 šalotky (nasekané na jemno)
1 lžíce olivového oleje
5 listů bazalky (pokrájených)
Sůl
čerstvě mletý pepř
Navíc:
1 velké rajče
Parmezán
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle sebe na plech a lehce popepřete čerstvě mletým pepřem.

  3. Dejte péct na 12 minut (dokud nebude lilek měkký).

  4. Z vejce, mouky a trochy vody vypracujte pružné a hladké těsto, které necháte ve fólii chvíli odpočinout.

  5. Připravte si náplň do těstovin: na nepřilnavou pánev nalijte olej a orestujte šalotku dozlatova.

  6. Přidejte žampiony, lehce osolte a opékejte asi 5 minut do změknutí.

  7. Minutu před koncem vaření přidejte česnek.

  8. Nechte zchladnout.

  9. Poté smíchejte s ricottou.

  10. Na omáčku si rozehřejte pánev, nalijte na ní 1 polévkovou lžíci olivového oleje a přidejte šalotku.

  11. Restujte dozlatova.

  12. Přidejte drcená rajčata, osolte, lehce opepřete a nechte provařit.

  13. Přidejte bazalku.

  14. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a poskládejte na dno pekáčku.

  15. Dejte vařit vodu do velkého hrnce.

  16. Troubu předehřejte na 220˚C.

  17. Z těsta vyválejte tenký plát, z něhož vykrajujte obdélníky cca 10x7cm.

  18. Plátky vložte do vroucí osolené vody. Doporučuji vařit cca po 5 kouscích.

  19. Po dvou minutách těstoviny vyndejte z vody a nechte na talíři trochu vychladnout.

  20. Na každou těstovinu položte opečený lilek a zařízněte tak, aby byl stejně dlouhý s plátem těstoviny.

  21. Podélně ke kraji nandejte trochu náplně a stočte canellonu.

  22. Cannelloni skládejte do pekáčku těsně vedle sebe.

  23. Polijte omáčkou, posypte podle chuti nastrouhaným parmezánem a dejte na 15 minut zapéct.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Cannelloni jedna basen!!

    Odpovědět

Tématické fráze: canelloni s lilkem caneloni s zampiony top recepty caneloni žampiony plněné těstoviny ricota caneloni s rajčatovou omáčkou zampiony lilek recept na cannelloni plněné canelloni s riccotou zapečené s rajčaty napln do canellonu canelloni s mozzarelou a rajčatovou omačkou cannelloni recept houby špagety s ricottou a žampiony plněné nudle ricotou v rajčatové omáčce domaci caneloni caneloni se spenatem a ricotou a rajcatovou omáčkou caneloni s ricotou a rajcatovou omackou plněné canelloni riccotou žampiony plněné ricotou plněné cannelloni riccotou plněné cannelloni ricotou