Bršlicové pesto
Recept ještě nebyl hodnocenBršlice kozí noha není jen otravný plevel, je jedlá a plná vitamínů. Připravit z ní můžeme třeba pesto, které využijeme na špagety nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bršlice kozí noha není jen otravný plevel, je jedlá a plná vitamínů. Připravit z ní můžeme třeba pesto, které využijeme na špagety nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce…
Toto "zeleno-žluté" rizoto vzniklo spojením kvalitní rýže Arborio, zeleného chřestu a zeleného hrášku. Špetka kurkumy zase dodá rizotu krásně žlutou barvu a parmezán…
Pokud v kuchyni rádi používáte pesto, zkuste si vyrobit špenátové s parmazánem a arašídy. Ve spojení s bramborami a mozzarellou vznikne lahodné jídlo, na kterém si…
Velmi snadné na přípravu jsou tyto masové placky, do kterých zakomponujete i trochu zeleniny. Kuřecí maso spolu se špenátem pomelete a ze směsi se sýrem, kořením a vejci…
Vaječná omeleta je oblíbené snídaňové jídlo, které dobře zasytí na celé dopoledne. Připravte si ji trošku jinak a to s čerstvým špenátem a pečenou v troubě, není to nic…
Sezóna chřestu je v plném proudu, zkuste jej připravit i jinak než jen v minutkové úpravě. Zapékané těstoviny s chřestem a šunkou jsou velmi jednoduché jídlo, které…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Jemnou chuť čerstvého chřestu si skvěle vychutnáte v krémovém risottu podle našeho receptu. Pečlivá příprava a pozvolné vaření rýže se v tomto případě vyplatí a vrátí se…
Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…
Koktejlové minipizzy můžete připravit místo chlebíčků jako pohoštění pro návštěvu, nebo na silvestrovskou party. Kynutí těsta sice zabere nějaký čas, ale pak už je…
Různá pesta jsou v naší kuchyni víc a víc oblíbená. Osvěžující bazalkové pesto s parmazánem a česnekem můžeme doplnit dýňovými semínky, která jej nejen skvěle dochutí,…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Lahodné spojení rýže, pečeného květáku, řapíkatého celeru a voňavé šalvěje v dobrém rizotu. Rizoto na závěr ochutíme parmazánem a podáváme posypané pečeným květákem a…
Milujete jemnou chuť medvědího česneku? Připravte si jednoduché pesto, které dokonale oživí vaše jídlo. Část použijte na špagety a zbytek uchovejte v lednici na příště.…
Milujete jemnou chuť medvědího česneku? Připravte si jednoduché pesto, které dokonale oživí vaše jídlo. Část použijte na špagety a zbytek uchovejte v lednici na příště.…
Bulgur je velmi oblíbenou alternativou k rýži. Hodí se jako příloha, ale je také základem mnoha hlavních jídel. Vegetariánský pokrm z bulguru, restované zeleniny a sýra…
Italská kuchyně staví na kvalitních surovinách a jednoduché přípravě – nebojte se tyto principy využít i doma. Smetanová omáčka se špenátem a parmazánem se skvěle spojí…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, chřest můžeme připravit na mnoho způsobů. Zapékaný zelený chřest s bešamelem, posypaný parmazánem, využijete nejen jako obědové…
Receptů na lasagne s masovou směsí nebo špenátem je nepřeberné množství. Pokud vás ale láká změna, nebojte se klasické suroviny nahradit netradičním květákem, mrkví,…
S nadcházejícím létem se jistě častěji poohlížíte po receptech, které nezaberou mnoho času a jsou nenáročné na přípravu. Penne se šťavnatými kousky kuřecího masa,…
Lehký salát s pečenou zeleninou, restovanými krůtími kuličkami a jogurtovým dresinkem je chutný a sytý oběd, který dodá tělu energii na celý den. Skvěle zasytí, a přitom…
Krémové rizoto s chřestem a hráškem vás přenese do slunné Itálie, i když jste zrovna doma. Základem je pár kvalitních surovin, včetně bílého vína a parmazánu, které…
Nejlepším způsobem, jak si uchovat medvědí česnek na pozdější dobu, je vyrobit z něj pesto. Příchuť pesta můžete libovolně obměňovat různými přísadami jako jsou mandle,…
Těstoviny jsou vždy skvělou volbou, když nevíte, co vařit. Z několika jednoduchých surovin můžete snadno připravit chutné jídlo, které potěší celou rodinu. Vyzkoušejte…