Polévka ze žluté cukety - jedna z prvních před léty
Recept ještě nebyl hodnocenJemná krémová polévka ze žluté cukety je ideální na začátek sezóny. Lehká, přesto sytá, chuťově i barvou. Skvěle vynikne s krutony, strouhaným sýrem nebo kapkou smetany…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná krémová polévka ze žluté cukety je ideální na začátek sezóny. Lehká, přesto sytá, chuťově i barvou. Skvěle vynikne s krutony, strouhaným sýrem nebo kapkou smetany…
Tuňáková pomazánka s vajíčkem a ricottou je ideální jako rychlá svačinka, která dobře zasytí, neboť je doslova nadupaná bílkovinami. Vychutnejte si ji na plátku…
Z těstovin můžeme připravit skvělé jídlo během chvíle. V tomto pokrmu vynikne zajímavá a vyvážená chuť piniových oříšků. Tu doplní i parmská šunka, sušená rajčata a…
Křupavá cuketová tornáda z trouby jsou skvělým způsobem jak upotřebovat cuketovou úrodu. Jednoduchá příprava, voňavé koření a zlatavá krusta z parmazánu tvoří dokonalou…
V horkých dnech přijde k chuti lahodný salát z rukoly a polníčku s grilovaným kuřecím masem, nektarinkami a těstovinami. Pokrm je hotový během chvilky, nemusíte tedy…
Gratinovaná cuketa s česnekem, mozzarellou a parmazánem v kombinaci s jemným kuskusem tvoří vyvážené a lehké jídlo. Díky bazalce a kari získá recept svěží a lehce…
Lehké, zlatavé a plné šťávy - rajčatové karbanátky potěší každého, kdo má rád jednoduchá, ale nápaditá jídla. Na stole vykouzlí kousek léta a skvěle se hodí jak k…
Kouzlo tohoto neobyčejně lahodného květáku tkví ve vaječné zapékací směsi s majonézou a zakysanou smetanou a také ve skvěle dochucené strouhance. Nasekaný toustový chléb…
Další z tipů na rychlé jídlo. Těstoviny a jemná houbová omáčka s vinnou klobásou a výrazným parmazánem, to vše zjemněné smetanou, jsou ingredience, které v žádném…
Další z tipů na rychlé jídlo. Těstoviny a jemná houbová omáčka s vinnou klobásou a výrazným parmazánem, to vše zjemněné smetanou, jsou ingredience, které v žádném…
Krémové a chutné rizoto nemusí být náročné na přípravu. Příkladem je toto houbové rizoto, které dokáže připravit i začátečník. Důležité je dodržet kroky s přiléváním…
Čerstvé těstoviny jsou nejlepší s jednoduchou úpravou. Stačí k nim přidat lehce orestovanou cuketu s rajčaty a při servírování posypat nastrouhaným parmezánem. Dokonale…
Scarpaccia je italská zeleninová placka, díky které skvěle zužitkujete brambory i cuketu. Parmezán a bylinky jí dodají výbornou chuť. Scarpacciu můžete podávat jako…
Scarpaccia je italská zeleninová placka, díky které skvěle zužitkujete brambory i cuketu. Parmezán a bylinky jí dodají výbornou chuť. Scarpacciu můžete podávat jako…
Pečená červená řepa nakrájená na tenké plátky tvoří základ jednoduchého předkrmu, který staví na čistých chutích. Doplněná rukolou, olivovým olejem, solí, pepřem a…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit špagety.Na pánev nalijeme olej (nešetříme, aby jídlo hezky klouzalo do krku) a zpěníme na něm cibulku.V trošce horké vody ze špaget…
Kapustu rozčtvrtíme, asi 5 minut ji blanšírujeme (vaříme velmi mírným varem) v osolené vodě.Pak ji scedíme, vyřízneme košťál, necháme dobře okapat, případně trochu…
Italskou klasiku, jako jsou špagety à la carbonara tentokrát doplní opravdu netradiční surovina, a to křehké cuketové květy Ty jsou plněnými krémovým mascarpone sýrem s…
Vyvážený salát plný křupavé zeleniny je vyladěn k dokonalosti strouhaným parmezánem, vařenými vejci a výraznou citrónovou zálivkou. Na talíři působí svěže a živě, navíc…
Gnocchi v jemné krémové omáčce s voňavými houbami a parmazánem nadchnou všechny příznivce italské kuchyně a houbaření. Pokud sáhnete po hotových gnocchi, máte uvařeno…
Chcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku s opečenou ciabattou, parmezánem a šalvějovými lístky? Autorství této polévky je přisouzeno jedné ze světových…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.Zalijeme vývarem, přivedeme…
Kombinace rýže, tuňáka, sušených rajčat, oliv a parmezánu vytvoří dokonale jídlo, které vás přenese do středomoří. Připravené z dostupných surovin a připravené během…