Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem

amalia Kuchařka: amalia

Houby 10 názorů

Suroviny

1,5 kg žampionů (+ hlívy nebo jiné houby na paprikáš)
1 kg brambor
200 g Parmazánu (nebo Pecorino, případně uzeného oštiepku)
100 g prorostlé slaniny
2-3 rajčata
hladká mouka
šlehačka (smetana na vaření)
cibule
1 pl sladké mleté papriky
černé koření (nebo jiné pálivé)
3 pl olivového oleje
2-3 stroužky česneku
sůl
mléko
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky žampiňónov vydlabeme a namočíme na 10 minút so mlieka.

  2. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov (prípadne iné huby), posypeme paprikou, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme. Nakoniec zahustíme smotanou.

  3. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a v mise zmiešame s 1/3 postrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby maličko zriedime smotanou.

  4. Zmesou naplníme žampiňóny a poukladáme ich do zapekacej misy. Posypeme syrom, medzi ne povkladáme prepolené paradajky a podlejeme smotanou.

  5. Dame na 15-20 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180°C.

  6. Ošúpeme zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a postrúhame ich na strúhadle.

  7. V mise zmiešame s múkou, zvyškom (asi 2/3) syra, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, v prípade potreby rozriedime smotanou.

  8. Dobre premiešame a zo zmesi tvarujeme 10 cm dlhé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame s plnenými šampiňónmi a huibovým paprikášom.

Poznámka

Do paprikášu som pridala hlivy, ktoré mi zostali pri výrobe šalátu. 4ím viac húb, tým viac paprikášu. Jednoducho som mala veľa húb...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem

  • zizala zizala

    To vypadá dobře, nejen ty krokety :-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(neregistrovaná)

    amalia:Aj ja používam vždy polohrubú,preto som sa pýtala.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Veronika, tieto syrové som zatiaľ robila s hladkou, ale na krokety používam aj polohrubú.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    amalia:Myslím že to skúsim ku divine ! Naozaj tam ide hladká múka ?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No teda Amálko, to je nádhera! Jsem po obědě, ještě že tak!!:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    rebeka, tvoj syn má pravdu, krokety sú dobré aj k šalátom

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle bude nááramná dobrota:-p:-p:yes::yes:
    a ty krokety..hmmm...paráda:yes::yes::yes:
    ty muj syn může prakticky ke všemu..já klidně samotné, třeba s nějakým dobrým zeleninovým salátem:-p;-)

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Veronika, krokety pridávam aj k mäsu alebo zelenine s omáčkou. Ako obmenu iných príloh.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Zaujali ma krokety ako príloha ku čomu sa to ešte hodí,robíš túto prílohu aj ku iným jedlám?:-?:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: plněné žampiony hliva na smotane s kroketami plnené žampiony recepty plněné žampiňóny recepty na plněné žampiony krokety jako příloha recept kureci maso s kroketami vepřové maso s kroketami zapekane so smotanou plnene žampióny

Zapomněl/a jsem heslo