Domácí tagliatelle s brokolicovou omáčkou s parmezánem

Těstoviny Doba přípravy: 1 hodina 2 názory

Těstoviny Doba přípravy: 1 hodina 2 názory

Suroviny 2 porce

Tagliatelle:
100 g semoly (mouka z tvrdé pšenice)
100 g extrahladké mouky typu "00"
2 menší vejce
trocha vody
zakápnout olivovým olejem
špetka soli
Brokolicová omáčka:
1 brokolice
1 cibule
3 stroužky česneku
trošku italského koření
sůl pepř podle chuti
olivový olej
5 lžic mléka či smetany
parmezán podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Těsto propracujte - ruční hnětení potrvá cca 10 minut, aby bylo krásně vláčné a hladké. Pak ho nechte ve fólii a nebo přikryté miskou odpočinout asi půl hodiny. .

    Co se týče válení těsta, vyválejte ho tak, ať je přes něj vidět ruka, úplně tence. Pláty jednotlivě přeložíme, s každým dalším přeložením pomoučíme a nakrájíme ostrým nožem na nudle tagliatellí.
    Na tagliatelle tedy spíš tak 5–6 mm šířka max. Těstoviny můžete buď uvařit (stačí jim 2 minuty) v osolené vodě (1 lžička na 1 litr), a nebo usušit – jednotlivě rozvěsit kamkoli do tepla a čekat.
    Pak jen slít a přehodit do omáčky.

  2. Brokolicová omáčka:
    Uvaříme brokolici do měkka. Poté slijeme vodu a rozmixujeme, Přidáme smetanu, koření a česnek. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a zamícháme do brokolice. Na závěr přidáme do omáčky tagliatelle a spojíme suroviny. Posypeme parmezánem. Můžeme servírovat.
    Dobrou chuť

Komentáře k receptu Domácí tagliatelle s brokolicovou omáčkou s parmezánem

Tématické fráze: tagliatelle domácí příprava domácí tagliatelle recepty tagliatelle s kurecim masem,brokolici a smetanou posypane parmezanem tagliatelle s kurecim masem brokolici a parmezanem a smetanou tagliatelli recept testoviny s brokolicovou omackou