Krupičková polévka II
Recept ještě nebyl hodnocenNe nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
Jednoduchá, poctivá a sytá – polévka z čerstvého zelí, brambor a lesních hub vás zahřeje a zasytí. Skvělá volba pro chladnější dny i jako lehký hlavní chod. Vychází z…
Okrúhlej cukete odrežeme vŕšok a vydlabeme jadrá. Vnútro vystelieme slaninou a vyplníme na malé kocôčky narezaným syrom. Uložíme na olejom vytretý pekáčik, prikryjeme…
Na pánvičce na oleji osmažíme cibulku, na kterou dáme na proužky nakrájenou uzeninu a potřeme mírně hořčicí. Když cibulka zezlátne, vyklepneme na salám vajíčka. Ta…
Smícháme 5 lžic hladké mouky, papriky, soli, pepře, kmínu a bylinky. Pangase osušíme a obalíme ve směsi. Na pánev dáme máslo a rybu na něm osmažíme z obou stran.…
Jídlo, které se hodí jako rychlá večeře nebo oběd. Těstoviny s restovaným kysaným zelím, kouskem slaniny a šunkou jsou do půl hodiny hotové. Dozdobte je nasekanými…
Nejlepší letní večeře a obědy jsou ty lehké, které příjemně zasytí a lehce osvěží v teplých dnech. Přesně takový je rajčatový salát s mozzarellou a čerstvými bylinkami,…
Barevné a hravé jednohubky z vykrájených chlebových tvarů potěší malé strávníky nejen chutí, ale i vzhledem. Stačí trocha fantazie, pár zdravých surovin a během chvilky…
Odrežeme vrch paprík . Na plnku nakrájame suroviny a všetko spolu pomiešame . Plníme papriky a dáme na 12h do chladničky .
Zeleninu očistíme, oškrábeme, omyjeme a připravíme k opékání. Cibuli nakrájíme na jemné proužky, mrkev naškrábeme zubatou škrabkou nebo nakrájíme nožem na jemné nudličky…
Maso nakrájíme na kousky dáme do mixéru(nebo robotu)přidáme máslo,hořčici a rozmixujeme na hladkou kaši. Dochutíme solí. Kdo chce může přidat pepř a sekanou cibuli. …
Tousty pomažeme z jedné strany máslem, dáme na rozehřátou pánev pomazanou stranou dolů, poklademe plátky šunky, sýru, dáme dva plátky rajčete, přiklopíme druhou stranou…
Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě…
Vejce uvaříme natvrdo.Maso umeleme a přidáme nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku, hořčici a mletou papriku.Vejce a okurky nastrouháme najemno…
Plátek dušené kotlety podávaný s výpekem ochuceným špekem a cibulí chutná výborně s bramborovým knedlíkem. Ten ochutíme trochou pažitky nebo petrželky, díky které…
Zbývá včerejší chléb a v ledničce se najde kousek Nivy? Ostatní suroviny tohoto receptu dáte již lehce dohromady. Odměnou vám chutná pomazánka na křupavých topinkách. …
Z chutného a aromatického jeleního masa můžeme připravit výborné ragú s bohatou chutí. Dlouhá příprava zajistí, že bude maso krásně měkké a všechny chutě se správně…
Těstoviny penne skvěle doplňuje směs voňavých žampionů a kousků šunky, které v kombinaci s hladkou smetanovou omáčkou vytvářejí dokonale vyvážený zážitek. Tento…
S příchodem jara a hezkých dní rádi zpestříme jídelníček salátem z čerstvé zeleniny. Salátová okurka a křehké ředkvičky zalité hustou kysanou smetanou jsou tou správnou…
Jakmile vytáhneme ze záhonu první červené štiplavé ředkvičky, máme jistě radost z úrody. Zároveň se také osvěží náš jídelníček. Snadný a výživný salát tak připravíme…
Tato svěží salát z kedlubny, šunky, jarní cibulky a Lučiny je ideální jako rychlá večeře či pohoštění pro návštěvu. Spojení jemných chutí a křupavé zeleniny vás mile…
Máte-li rádi husté krémové polévky, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z brambor a cukety svou chutí připomíná hrachovku. Podáváme ji posypanou čerstvou…
Lehká a zdravá grilovaná makrela je skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí jíst chutně a zároveň si hlídat váhu. Čerstvé bylinky a citron dodají pokrmu svěží chuť, aniž…
Ledvinky si očistíme, propláchneme několikrát horkou vodou,(nebo tak, jak jsme kdo zvyklí) a nakrájíme si je. Pak nakrájíme cibuli na proužky a ty osmažíme na oleji. K…