Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Recept ještě nebyl hodnocenŽe je příprava knedlíků složitá? Honza Punčochář vás přesvědčí o tom, že je tomu naopak. Naučí vás hned tři druhy knedlíků z jednoho těsta – karlovarský, pajfálský s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Že je příprava knedlíků složitá? Honza Punčochář vás přesvědčí o tom, že je tomu naopak. Naučí vás hned tři druhy knedlíků z jednoho těsta – karlovarský, pajfálský s…
Suroviny smícháme (bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, abychom jí mohli použít, kde potřebujeme.Nejlepší je majonézu dělat ručním šlehačem…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech a upečeme do zezlátnutí. Na rozpáleném másle krátce osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a…
Šalotku a papriku nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na trošce másla. Mírně osolíme a necháme zchladnout. Tvaroh vymícháme se smetanami, máslem, pažitkou nebo…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a osmahneme je na troše oleje. Lehce osolíme, opepříme, posypeme orientálním kořením a kořením na…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, chvíli smažíme, vmícháme papriky, chilli a zalijeme chladným vývarem.Polévku rozšleháme,…
Brambory kartáčkem dobře očistíme a i se slupkou je vložíme do vařící vody a necháme 15 minut vařit. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Předvařené brambory…
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně vykostíme. Dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř, vejce, máslo, sýry, nasekanou pažitku.Vše rozmixujeme…
Maslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ, mleté čierne korenie a vymixujeme.Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.Na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, špek a česnek na drobné kousky. Po vyškvaření špeku orestujeme cibuli do jemně zlatavé barvy (měla by zůstat lehce křupavá) a přidáme…
Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme. Přidáme růžičky květáku …
Smetanu se sýrem utřeme na hladkou hmotu, vmícháme rozmačkaný česnek, posekanou pažitku. Podle chuti dosolíme nebo taky ne. Tvrdý sýr nastrouháme. Těsto rozdělíme na…
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Domácí lučinu smícháme s vychladlými uvařenými vejci, se změklým máslem, nastrouhaným čerstvým křenem a pažitkou…
Nejprve si rozválíme těsto asi na 1 cm. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na…
Brambory nakrájíme na hranolky a dáme do studené vody. Postavíme na sporák a necháme zavařit jen do bodu varu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme. Bílek…
Brambory uvaříme den předem ve slupce a v osolené vodě.Rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech a dáme do trouby, aby získaly zlatavou barvu.Brambory oloupeme…
Talíř teplé a chutné polévky spolehlivě zasytí a zvedne náladu. Polévku plnou brambor, připravenou z podmáslí, podáváme s vejci vařenými natvrdo. Její chuť vás opravdu…
Sýr feta, pocházející z Řecka, se vyznačuje svojí typickou slanou a lehce nakyslou chutí. Využití tak najde jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Připravte z něj třeba…
Tuto zdravou pomazánku připravíte během chvilky a navíc za pár korun. Měkký tvaroh dochutíte mrkví, strouhaným sýrem a čerstvou pažitkou. Pak ji stačí jen namazat na…
Krémovou zeleninovou polévku s červenou čočkou, která se nemusí zdlouhavě namáčet, najdete v našem receptu. Příprava díky tomu netrvá dlouho. Výsledná polévka je chutná…
Muffiny nemusí být jen sladké. Formičky lze využít i k přípravě nápaditých slaných pochoutek. Košíčky z bramborového těsta plněné ochuceným sýrem cottage jsou jedním ze…
Drožďová pomazánka je osvědčenou klasikou mezi pomazánkami. Na másle zpěníme cibulku a necháme rozpustit čerstvé kvasnice, přidáme vejce, dochutíme solí, pepřem a…
Kysané zelí obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Připravte z něj lahodnou pomazánku ze zakysané smetany se šunkou, která vás příjemně překvapí svojí chutí.…