Pesto z pažitky
Recept ještě nebyl hodnocenPesto z pažitky je jednoduchá a originální varianta klasického pesta, která skvěle doplní sendviče, pomazánky, polévky, nebo grilovanou zeleninu a těstoviny. Díky své…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pesto z pažitky je jednoduchá a originální varianta klasického pesta, která skvěle doplní sendviče, pomazánky, polévky, nebo grilovanou zeleninu a těstoviny. Díky své…
Pesto z pažitky je jednoduchá a originální varianta klasického pesta, která skvěle doplní sendviče, pomazánky, polévky, nebo grilovanou zeleninu a těstoviny. Díky své…
Sezóna čerstvých a lehce pálivých ředkviček pomalu klepe na dveře. Kdo by nemiloval čerstvě vytaženou ředkvičku přímo ze záhonu. Z takových pak vytvoříte tuto lahodnou a…
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které…
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a podusíme na másle, přidáme žampiony nakrájené na silnější plátky, šunku, zalijeme bílým vínem, osolíme a opepříme a dusíme 2 minuty.…
Karfiol uvaríme a rozmačkáme. Pridáme vajíčka, na kocky narezané paradajky, sekanú pažitku a masť. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme. Vylejeme na vymastený pekáč a…
Všechnu cibuli nakrájíme na slabá čtvrtkolečka a restujeme dohněda na směsi másla a oleje (minimálně 15 minut). Slijeme přebytečný tuk a udržujeme teplou. Ve velké…
Kapustu rozpůlíme a krátce povaříme v osolené vodě.Potom ji nakrájíme nahrubo a smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.Česnek…
Sýr a šunku nastrouháme, přidáme tvaroh, vejce, česnek, nebo koření, pažitku, sůl a pepř. Pořádně promícháme, když máme řídké zahustíme strouhankou. Děláme malé…
Brambory uvaříme den předem ve slupce a v osolené vodě.Rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech a dáme do trouby, aby získaly zlatavou barvu.Brambory oloupeme…
Šneky z křehkého těsta, s aromatickou nivou a lehce štiplavým česnekem, jsou ideálním slaným pohoštěním na oslavy a nebo jen tak, když si chcete zpříjemnit večer u…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Mrkvu nastrúhame najemno, pridáme tvaroh a jogurt podľa potreby tak, aby sme dostali pomazánkovú konzistenciu. Premiešame s pažitkou. Nakoniec vmiešame nasekané…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a cibuli na měsíčky.Dáme na pánev s olejem a společně smažíme, lehce osolíme. Zakapeme dobře sójovou omáčkou a restujeme.Pak přidáme…
V misce vidličkou prošleháme majolku se zakysanou smetanou a vajíčkem, přidáme vodu, bylinky, špetku soli a vmícháme mouku. Směs můžete malinko okořenit - dala jsem…
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…
Do tlakového hrnce dáme omyté maso, všechnu zeleninu a koření, osolíme a dáme vařit na 40 minut. Uděláme drobení z 1 vejce, krupice a hrubé mouky. Nesmíme ho solit a…
Do misky dáme tvaroh, cottage, mozzarellu, nasekanou pažitku, avokádo a vidličkou vše rozmačkáme. Přidáme sůl, pepř a vše ještě jednou promícháme.Hotovou pomazánku…
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s…
Pokud umíte v míse smíchat nakrájené pečivo, mléko a vejce na podivnou, nesoudržnou směs, umíte i karlovarský knedlík. Knedlíkové těsto při vaření nabobtná, ale obal mu…
Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky. Špenát opereme a necháme okapat.Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po…
Talíř teplé a chutné polévky spolehlivě zasytí a zvedne náladu. Polévku plnou brambor, připravenou z podmáslí, podáváme s vejci vařenými natvrdo. Její chuť vás opravdu…
Kromě zážitků si vozíme z dovolených i recepty, které nám připomenou krásné chvíle i ochutnávání zahraničních specialit. I obyčejné brambory mohou pak být součástí…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme.Opracovanou panenku pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet.Na horké pánvi pečeme maso…