Pomazánka z kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKysané zelí obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Připravte z něj lahodnou pomazánku ze zakysané smetany se šunkou, která vás příjemně překvapí svojí chutí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kysané zelí obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Připravte z něj lahodnou pomazánku ze zakysané smetany se šunkou, která vás příjemně překvapí svojí chutí.…
Selská bramboračka s houbami přijde vhod nejen v období sychravého podzimu. Příjemně zahřeje a zasytí a pomůže v boji s nachlazením či nemocí. Do bramboračky můžete…
Tato jednoduchá pomazánka je chutnou a rychlou volbou pro každodenní svačiny nebo jako podklad pro obložené chlebíčky. Pomazánku připravíte snadno z běžných ingrediencí.
Kuřecí plátky, příjemně vonící po rozmarýnu, připravené na bílém víně, mají krásně jemnou chuť a zachovají si svoji šťavnatost. Plátky můžeme podávat s pečenými brambory…
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední…
Nevíte jak zužitkovat kedlubny ze zahrádky? Připravte z nich snadnou a lehkou pomazánku s tvarohem a vejci, bude tak bohatá na bílkoviny. Vychutnejte si pomazánku na…
Letní polévka bez přidaného tuku, ve které najdete nudličky mrkve a kedlubny. Díky bramborám vás polévka zasytí, ale zároveň je svěží a lehká. Nezapomeňte přidat…
Cottage je skvělá dietní potravina s vysokým obsahem bílkovin. Díky své jemné chuti je ideálním základem pro pomazánky. Smíchejte ho s krémovým sýrem, přidejte tuňáka a…
Polévka z červené řepy je velmi jednoduchá, chutná však skvěle a má krásnou barvu. Nastrouhanou řepu uvaříme ve vývaru, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně a…
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, párky na 1 cm kolečka a cibuli na jemno.V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli. Přidáme párky a smažíme asi 3 min.Ztlumíme…
Připravte si (jak sama pojmenovává tuto polévku autorka receptu) "takovou rychlovku". Druhy vkládané zeleniny můžete střídat podle ročního období, důležitý je základ z…
Středně velké, pěkné brambory pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, osušte a zabalte každou zvlášť do alobalu. Naskládané jen tak na mřížce upečte v troubě asi…
Jan Punčochář nás v tomto receptu naučí, jak pracovat s tak delikátní surovinou, jakou je telecí maso, a jak ho připravit, aby zůstalo jemné a šťavnaté. Doplní ho…
Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté…
Na másle restujeme cibuli s trochou česneku a nastrouhanou mrkví, zalijeme 1,5 l vodou, osolíme a necháme 10 min.povařit.Nakonec přidáme trošku zeleninového vývaru. Na…
Brokolici si povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme…
Pažitku a cibuli nasekáme najemno. Tvarůžky a Romadůžek nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Chilli papričku nakrájíme a přidáme spolu s cibulí, pažitkou a olejem do…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozpustíme máslo s kapkou oleje a cibuli osmažíme do zlatova. Ke konci přidáme česnek a po krátkém smažení odstavíme.Do ještě teplé…
Maslo vymiešame s vajciami (nešľaháme).Pridáme tvaroh, papriku, pažitku, smotanu, soľ a premiešame.Vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme na 180°C…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého…
Na hrubo nastrouhanou oloupanou vodnici smícháme s pokrájenou šunkou a ostatními surovinami. Podle chuti dosolíme a opepříme.Můžeme posypat parmezánem.
Dáme vařit těstoviny dle návodu.Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme je stranou. Do většího hrnku vyklepneme vejce přidáme trochu mléka sůl, pepř a nasekanou pažitkou,…