Těstoviny s tykvovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, podlejeme 2 lyžicami vody a cca 10 min podusíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, podlejeme 2 lyžicami vody a cca 10 min podusíme.…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, prelisovaný cesnak a krátko za stáleho miešania restujeme. Zalejeme vínom a miešame, kým sa víno neodparí…
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je zakapeme troškou oleje.Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý…
Múku, mlieko, vajcia a štipku soli vymiešame na cesto.Jablká nakrájame na maličké kocôčky a zmiešame s nadrobno nareznou šunkou a nasekanou pažitkou.Na panvicu na…
Kuracie prsia nakrájame na medailónky. Pekáč vytrieme olejom a poukladáme medailónky.Okolo rozložíme na plátky nakrájanú dyňu (hrúbka asi 3-5 mm), na kúsky narezanú…
Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to…
Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí…
Zemiaky, cuketu a cibuľu nakrájame na tenšie kolieska. Premiešame so soľou.Zmes dáme do vymasteného pekáčika a polejeme vínom. Zakryjeme alobalom a v rúre na 180°C…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej opečieme nadrobno narezanú cibuľu.Pridáme na malé kocôčky nakrájané uhorky, premiešame a ihneď zalejeme vajíčkami.…
Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo,…
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky ako uhorky. Paradajky nakrájame na kolieska, rovnako cibuľu.Na panvici roztopíme maslo a dáme naň cibuľu, na ňu rozložíme tekvicu a…
Portobelo oloupeme (ale nemusíme, jak je kdo zvyklý) odstraníme nožku, vnitřek osolíme a pokapeme olejem. Žampióny, (pokud máme čerstvé,) také oloupeme a v kutru…
Na troške oleja opečieme na malé kocôčky nakrájané pečené alebo varené mäso.Vajcia vyšľaháme s jogurtom, korením a soľou. Vylejeme ich na rozohriaty olej v malej…
Zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme domäkka. Vody dáme len nad zemiaky.Medzitým pomaly ohrejeme kefír a vlejeme do uvarených zemiakov s vodou.V mlieku…
Všechny suroviny dáme do misky a dobře promícháme, přendáme do odkapávací nádobky a necháme alespoň 24 hodin v ledničce. Pokud nemáte odkapávací nádobku, dejte do…
Brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji, vložíme brokolici a vaříme 3 minuty. Vyndáme ji a zprudka ochladíme. Karotky očistíme a…
Maso naklepeme osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi. Když je maso nazlátlé, vyndáme z pánve. Potřeme brusinkami, poklademe sýrem a dáme zapéct do trouby. Pečeme tak…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme osolené a opepřené maso a zprudka orestujeme. Na každý plátek rozetřeme lžíci hořčice, podlijeme vývarem a dusíme…
Zakysanou smetanu rozdělíme do tří mističek, do každé přidáme jednu z ingerdiencí, podle chuti dosolíme, dopepříme. Tato variace byla vytvořena k uzenému lososu (a k…
Sýr Ricotta vyklopíme do střední mísy. Jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné kousky. Plátky uzeného lososa nasekáme na velmi drobno a přidáme společně s jarní cibulkou…
1: Na rozehřáté pánvi zpěňte nakrájenoui cibuli a kapary. 2: Poté pridejte kuřecí maso nakrájené na velmi malé kousky a okořeňte (sůl, bílý pepř, špetka sladké papriky)…
Lososa nakrajime na drobnejsi kousky, smichame s vajicky, maslem, soli a peprem, dobre promichame, dame do mixeru, pridame majolku a mixujeme do pozadovane konzistence,…
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo,…