Čalamáda s paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem…
Vepřové koleno řádně očistíme. Pokud máte starší žiletku s holítkem, tak je dobré kůži pěkně oholit do hladka (protože ji budeme servírovat a mnozí z nás i jíst). Koleno…
Krůtí polévkové části omyjeme a dáme do studené vody spolu s kořením a špetkou soli. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu tak, aby se vývar nevařil prudce a necháme…
Všechno koření si smícháme v mističce a uděláme si kořeněnou směs, které koření je v kuličkách, použijeme hmoždíř a roztlučeme. Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme,…
Pokud chceme podávat s bramborem, uvaříme je do měkka, dochutíme bazalkou.V misce promícháme pažitku, petrželku, nastrouhanou mrkev, strouhanku, pepř a špetku soli. Rybí…
Dužinu z tekvice, vlastne odpad, čo by sme vyhodili s dobre vyvinutými semenami dáme variť do vody. Osolíme, kvapneme olej, pridáme zeleninu, varíme asi 3/4 hodiny.…
Smícháme ocet, jemně nakrájenou cibuli a česnek (nejlépe rozsekané v mixéru), lžíci provensálských bylinek, sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a dohněda na něm opečeme…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Nejprve si dám vařit brambory. Pak uvařím vejce natvrdo, nakrájím na čtvrtiny a spařím špenát. Špenát, vejce a nakrájenou rybu dám do větší zapékací misky, promíchám a…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky než na guláš, osolíme a opepříme. Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hluboké rozpálené pánve dáme sádlo a cibuli osmažíme…
Namočenou fazolku, namočené kroupy a rýži vaříme každé zvlášť ve slané vodě. Po uvaření kroupy a rýži propláchneme.V hrnci na másle osmahneme na nudličky nakrájenou…
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Maso osolíme a opepříme a vcelku ho opečeme v kastrolu na přepuštěném másle dozlatova. Přidáme silné plátky uzeného boku a necháme je natavit. Cibuli nakrájíme na větší…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Vychutnejte si křupavé kuřecí paličky na lůžku jemně karamelizované cibule a osvěžujících plátků rajčat, zalité lahodnou omáčkou s pikantním nádechem piva a kečupu.
Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu. Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte…
Dýni hokkaido nakrájejte, zbavte ji jader a slupky. Slupka bývá hodně tvrdá, takže si připravte ostrý nůž a dávejte pozor, aby vám nůž nesjel po hladkém povrchu. Je to…
Huby umyjeme, nakrájame na plátky a dáme variť, osolíme, pridáme čierne korenie.Hneď zamiešame halušky, aby sa napučala krupica - cca 10 min.Vajce vyšľaháme s vodou a…
Do 3l vody dam varit udene rebra, alebo udene podla vlastnych moznosti, ja davam aj rebra, aj klobasy.K rebram pridam preplachnute jacmenne krupy, celu cibulu, cele…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento…