Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Recept ještě nebyl hodnocenČeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova…
Z prísad vymiesime cesto, dáme do chladničky na 1 hod odpočinúť. Vyvaľkáme na 5 mm hrubo, vyrežeme kolieska s priemerom asi 6 cm, na každé uložíme plnku, prehneme a…
Cibuľu nakrájam na malé kocky a opražím na rozpálenom oleji, pridám mletú červenú papriku,zalejem trochou vody.Pridám kapustu aj s trochou kapustovej vody, klobásu…
Nejdříve si připravíme masovou směs. Na trošce oleje si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme rozmělněné česneky a po minutě míchání přidáme…
Do mísy nasypeme cizrnovou mouku a bramborový škrob. Přidáme kypřící prášek, trošku cukru, jedno vejce a trochu promícháme. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přisypeme…
Zeleninu očistíme a "proženeme" odšťavňovačem. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme oblíbenou bylinkou. Podáváme vychlazené.
Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a…
Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla…
Kuřecí maso vložíme do osolené vody, přidáme asi lžičku sušeného oregana a 10 kuliček pepře. Maso vaříme do změknutí asi 45-60 minut. Poté ho vyjmeme a necháme…
1. Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme. 2. Těstoviny uvaříme podle návodu,…
Mäso prešpikujeme polovicou slaniny, osolíme a previažeme, aby držalo tvar.Zvyšok slaniny nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na slanine opečieme nadrobno narezanú cibuľu.…
Plátky masa naklepeme pomocí kloubů prstů, opepříme a potřeme olivovým olejem. ¨Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.Maso osolíme, rozpálíme pánev, stříkneme do ní…
Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Papriky, rajčátka, cibulky nakrájíme, kukuřici uvaříme al dente a necháme ji vychladnout. Ve větší míse…
Tvaroh vymiešame so smotanou, pridáme nadrobno narezané redkvičky, soľ, korenie a šťavu. Necháme odstáť. Pomazánku natrieme na chlieb a posypeme narezanou cibuľkou.
Smíchejte zvlášť suché a tekuté přísady. Poté za stálého míchání přilévejte tekutinu do suché směsi.Míchejte rukama asi 3 minuty, dokud se ingredience dobře nepropojí.…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a…
Dýni hokkaido nakrájejte, zbavte ji jader a slupky. Slupka bývá hodně tvrdá, takže si připravte ostrý nůž a dávejte pozor, aby vám nůž nesjel po hladkém povrchu. Je to…
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Do 3l vody dam varit udene rebra, alebo udene podla vlastnych moznosti, ja davam aj rebra, aj klobasy.K rebram pridam preplachnute jacmenne krupy, celu cibulu, cele…
Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta. Z citronové trávy použijeme…
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Pečeme s Ivou: Bábovka nebo kávový mazanec s kousky čokolády? Je jen na vás, jak tuto dobrotu upečete
Michael Jackson: Miloval pikantní jídla, smažené kuře i pekanové sušenky podle tohoto receptu
Retro okénko: Tatranské řezy jako klenot ze starých kuchařek. Voní po marmeládě a křupavé jsou díky ořechům