Nakládaný pikantní hermelín
Recept ještě nebyl hodnocenNakládaný hermelín, či jiný sýr s bílou plísní na povrchu je klasika k pivu. Nakládanými hermelíny zaženete chuť na něco dobrého i okouzlíte návštěvu. Hotový hermelín…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakládaný hermelín, či jiný sýr s bílou plísní na povrchu je klasika k pivu. Nakládanými hermelíny zaženete chuť na něco dobrého i okouzlíte návštěvu. Hotový hermelín…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Hovězí maso nakyselo je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté hovězí, cibulový základ a nádech citronové šťávy vytvoří jemně nakyslou omáčku, která se…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Šťavnatá, dokonale proleželá a plná výrazných chutí – vepřová kýta à la zvěřina připravená v pomalém hrnci je jídlo, které si vás získá. Díky pomalému vaření se maso…
Vývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří…
Vopred namočený bôb ( namáčať 12 hodín ) uvaríme do mäkka.Na troche oleja orestujeme narezanú vňať cibuľky a kolieska mrkvy.Vlejeme uvarený bôb aj s vodou, v ktorej sa…
Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom, ochutíme paprikou, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú…
Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme. Vše vložíme do…
Klobásu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji.Zvlášť na oleji orestujeme na rezance nakrájanú cibuľu a nakrájanú papriku/na rezance,alebo na kolieska/.Pridáme fazuľu…
Maso uvaříme v osoloné vodě spolu s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem do měkka. Poté jej vyndáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vychladnout. V misce si…
Očištěné maso nakrájíme na plátky a pak na nudličky. Měla jsem je přes noc naložené, ale není to nutné. V hluboké rozehřáté pánvi na sádle prudce opečeme osolené a…
Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Sóju namočíme na 12 hodín a uvaríme. Necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a na kolieska nakrájané párky.Jogurt zmiešame s korením, soľou, citrónovou…
Namočenou fazolku, namočené kroupy a rýži vaříme každé zvlášť ve slané vodě. Po uvaření kroupy a rýži propláchneme.V hrnci na másle osmahneme na nudličky nakrájenou…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je. Přidáme sumac a opepříme. Přidáme mouku a trochu…
Rímsky hrniec namočíme.Nachystáme suroviny - pokrájame mäso a jablko.Suroviny zmiešame a naložíme do hrnca, pečieme cca 90 minút.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na co nejslabší plátečky, maximálně 1 mm a osušíme. Na dno zapékací misky rozetřeme prolisovaný stroužek česneku a 1-2 lžíce másla.…