Tuňákový salát ideální na léto
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a dáme do mísy.K těstovinám přidáme na proužky nakrájenou zeleninu, dále přidáme Mozzarellu na kostičky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a dáme do mísy.K těstovinám přidáme na proužky nakrájenou zeleninu, dále přidáme Mozzarellu na kostičky a…
Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálky vody. Pokud jste při použití destilované vody, pak namočené fazole potřebuje jen 2 hodiny na změkčení. Fazole…
1-Na panvicu dame rozohriat olej zmiesany s maslom a dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu, stonkovy celer a zelenu papriku, priblizne 5 minut ( premiesame). 2…
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za…
Maso osolíme, opepříme, opečeme na oleji v hluboké pánvi z obou stran a vyndáme stranou. Do výpeku dáme máslo a přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, nasekanou cibuli…
Na oleji orestujeme ryžu, aby sa obalilo každé zrnko ryže. Zalejeme horúcim kuracím vývarom, prikryjeme pokrievkou, stiahneme plameň, dusíme 20 minút a vypneme oheň. Do…
Smíchejte zvlášť suché a tekuté přísady. Poté za stálého míchání přilévejte tekutinu do suché směsi.Míchejte rukama asi 3 minuty, dokud se ingredience dobře nepropojí.…
Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme a pak nakrájíme napříč na kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka.Zbývající ingredience smícháme a dobře…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Fazuľu deň dopredu umyjeme a namočíme. Dáme variť.Cibule pokrájame nadrobno a dobre dlho smažíme na masti, príp. oleji.Zasypeme mletou paprikou, pridáme mäso pokrájané…
Čočku přeberte, zbavte nečistot a propláchněte ji vodou. V hrnci na sádle nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, krátce zarestujte,…
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do tří šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji.Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu…
V šupke uvarené zemiaky nakrájame na kolieska.Slaninu nakrájame na kocky a s troškou oleja rozškvaríme.Pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme, vložíme na kolieska nakrájanú…
Fenykl i mrkev očistíme, nakrájíme fenykl na proužky, mrkev na nudličky. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři, ostatní koření ponecháme celé. Rozehřejeme wok nebo…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Játra očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme k nim pepř i bobkový list a vaříme na mírném ohni asi 30 minut doměkka, přitom stále odebíráme pěnu.…
Vepřové kotlety nakrájíme na 2 cm silné plátky. Do každé kotlety uděláme tenkým nožem kapsu (otvor neděláme větší než 1,5 cm) kterou vytřeme česnekovou pastou a vložíme…
Papriky nakrájíme na tenké plátky, rajčátka rozpůlíme, 2 vajíčka nakrájíme na malé kostičky, ledový salát natrháme a spolu fazolovým mixem a mixovaným salátem v jedné…
Pokud chceme podávat s bramborem, uvaříme je do měkka, dochutíme bazalkou.V misce promícháme pažitku, petrželku, nastrouhanou mrkev, strouhanku, pepř a špetku soli. Rybí…
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme do ní hříbky, šalotku a šunku a smažíme 2 - 3 minuty, dokud se vše lehce nezbarví. Do pánve rozdrobíme kostku bujonu a…
V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a…
Rybí polévku připravuje většina z nás jen jednou za rok jako součást štědrovečerní tabule a proto je zapotřebí mít po ruce skvělý recept. Ten Vám přinášíme právě teď.…
Na kuře.. špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Pečená švestková povidla: Dokonalá domácí zavařenina, která se nikdy neztratí!
Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč