Bezlepkový těstovinový salát se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu a scedíme. Necháme vychladnout.Růžičky brokolice a hrášek rychle povaříme al dente, scedíme, brokolici nakrájíme na kostky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu a scedíme. Necháme vychladnout.Růžičky brokolice a hrášek rychle povaříme al dente, scedíme, brokolici nakrájíme na kostky.…
Filé okoreníme a osolíme.Batáty olúpeme a nakrájame na plátky asi 5 mm hrubé. Uložíme ich na plát alobalu jemne potretom olejom.Batáty posypeme na malé kocky narezaným…
Čočku důkladně propláchneme studenou vodou (není nutné předem namáčet) a necháme okapat.Na hlubší pánvi (např. wok) na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a…
Hovězí maso nakrájejte na kostky.Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou…
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík…
Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze dvou vajíček a jedné jemně nakrájené cibule na trošce sádla uděláme v…
Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše…
Jednoduché a velmi rychlé slané pohoštění pro návštěvu, bez vaření. Z opečeného toustového chleba uděláme malé jednohubky, které potřeme sardelovým máslem a obložíme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je 1,5 litrem vody (nebo zeleninového vývaru), osolíme, přidáme bylinky, muškátový oříšek a prolisovaný česnek.…
Pečené kuře plněné nádivkou je vskutku slavnostní pokrm. Avšak tradiční nádivku lze přece jenom lehce obměnit a udělat pokrm zajímavější. Vyzkoušejte přidat do nádivky…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.Na hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s máslem a přidáme mrkev s brambory. Osolíme a…
Ve větším hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku.Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a necháme za stálého míchání…
Na másle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a vejce.…
Osvěžující salát plný vitamínů, který se výborně hodí jako příloha, svačinka, nebo lehký oběd. Na přípravu je velmi jednoduchý a dochucený svěží zálivkou z citrusů.
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Jablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Bulgur připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Řapíky celeru a ředkvičky jemně nakrájíme. Bylinky nastříháme najemno. K bulguru přidáme olej, osolíme, opepříme a…
Očištěné a osušené maso rozkrojíme každý kus na 3-4 stejné kousky. Mírně je osolíme a opepříme z obou stran a jemně přes fólii naklepeme.Každý kousek obalíme v mouce,…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej, přidáme nasekanou cibuli, česnek a oloupané jablko nakrájené na malé silnější kousky. Restujeme cca 5 minut a přidáme kari pastu,…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Hrách může v některých z nás vyvolat nepříjemné vzpomínky na kaši ze školní jídelny. Zkuste dát hrachu šanci a vyzkoušejte toto jednoduché hrachové pyré. Ne jen že…