Květák na česneku s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenV létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Na dokonalý hovězí steak nemusíte nutně do restaurace. Připravte si jej u vás doma, propečený podle vaší chuti. Přelít jej pak můžete lahodnou omáčkou z restovaných…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.Mouku promícháme s troškou soli a zasypeme s ní brambory. Vše lehce promícháme, až se mouka smíchá s brambory a utvoří…
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a vaříme v osoleném vývaru s kmínem 10 minut.Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou dýni a vaříme 10 minut.V…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.Přidáme na nudličky…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme…
Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Pomazánky všech chutí a druhů jsou vděčnou součástí svačin, večeří, ale i oslav a pohoštění pro návštěvy. V tomto receptu najdete sýrovou pomazánku s chutí tzatziky. S…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Křepelčí vejce jsou skvělá. Přípravou v páře odpadne pracné loupání. Šikovné formičky jsou vychytávka a výsledné " velevajíčko" s minižloutky je na řezu zajímavé. Rychlá…
Ozdobit chlebíčky pouze nemusí být vůbec nudné a stále stejné. Milovníci různých sýrových variací si tu dnes přijdou na své. Zde máte možnost, jak vytvořit ze tří druhů…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
V jednoduchosti je krása. Jelikož je roláda sama o sobě opravdu pěkně barevně zabalený skvost, hodí se na oslavy, pro hosty, ale můžete si s ní udělat radost i jen tak…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.Rozložíme je na tukem vymazaný alobal, na vymazání použijeme olej nebo máslo.Osolíme je, opepříme a posypeme drceným kmínem a…
Slaný dort se hodí jak k narozeninám, tak i na jakoukoli další oslavu. Potěšíte jím hlavně masožravce a obecně ty, kteří zrovna nefandí sladkému pečivu.
Žampiony jsou houby dostupné v čerstvém stavu po celý rok. Udělat z nich jemnou polévku je víc než dobrý nápad. Zahřeje a s kousíčky slaniny i orestovanými plátky…
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, tak vám přijde k chuti směs s kuřecím masem a klobásou, okořeněná chilli a zauzenou mletou paprikou. Směs je sama o sobě sytá, podávat…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…