Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 962 kJ / 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,09 g |
Tuky | 16,13 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 5,75 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí.
Krok 2: Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.
Krok 3: Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme.
Krok 4: Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál.
Krok 5: Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.
Zveřejněno 20. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Miniroštěnky v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Qn
Moje poznámka
Miniroštěnky v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Qn
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso zelí recept,
segedínský guláš v tlakáči,
zelí v tlakáči,
hovězí maso, zelí,
hovězí zelí,
pružina na zelí,
hovězí maso v tlakáči,
hovězí maso se zelím,
hovězí maso k zelí,
karbanátky z hovězího masa recept,
hovězí maso recepty zeli,
hovězí maso zelí,
hovězí maso v papináku,
zelí hovězí
Suroviny:
maso,
zelí hlávkové,
solamyl,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
olej olivový,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (6)
A Marti, v papiňáku by to jistě šlo, tam se šťáva nevypaří a dáš tam holt všechno najednou, ale to masíko si nejprve opeč jo.