Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 962 kJ / 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,09 g |
| Tuky | 16,13 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 2,48 g |
| Sůl | 5,75 g |
| Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí.
Krok 2: Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.
Krok 3: Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme.
Krok 4: Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál.
Krok 5: Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.
Zveřejněno 20. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Miniroštěnky v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Qn
Moje poznámka
Miniroštěnky v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Qn
Nejnovější recepty
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 9 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 12 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 5 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 6 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 6 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 10 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 10 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 11 hodinami
Jemné květákové placky
Iricek před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso zelí recept,
segedínský guláš v tlakáči,
zelí v tlakáči,
hovězí maso, zelí,
hovězí zelí,
pružina na zelí,
hovězí maso v tlakáči,
hovězí maso se zelím,
hovězí maso k zelí,
karbanátky z hovězího masa recept,
hovězí maso recepty zeli,
hovězí maso zelí,
hovězí maso v papináku,
zelí hovězí
Suroviny:
maso,
zelí hlávkové,
solamyl,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
olej olivový,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (6)
A Marti, v papiňáku by to jistě šlo, tam se šťáva nevypaří a dáš tam holt všechno najednou, ale to masíko si nejprve opeč jo.