Miniroštěnky v zelí

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

500 g hovězího masa
1/2 větší hlávky zelí
2 Lžíce solamylu
1 vrchovatější lžička zázvoru
2 stroužky česneku
2-3 lžíce sojové omáčky
pár kapek worcesteru, nebo vynechat
olivový olej
petrželka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí.

  2. Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.

  3. Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme.

  4. Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál.

  5. Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.

Poznámka

U nás patří tato krmě k našim VIP a dělala jsem ho mnohokrát. Jde to i z vepřového, a pořád je to mocinky dobré.

Zdroj: Recepty pro mlsné jazýčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 770 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Miniroštěnky v zelí

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,výborné :-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Marti a špagetko, to jste mi udělali radost, že do toho půjdete:-):yes:a já Vám můžu slíbit, že toho výběru receptu nebudete litovat. Nezdá se to, ale je to faktická mňamka. Pak povězte, jaký to mělo úspěch.
    A Marti, v papiňáku by to jistě šlo, tam se šťáva nevypaří a dáš tam holt všechno najednou, ale to masíko si nejprve opeč jo.:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    taky vyzkouším - Marti, v tlakáči by to určitě šlo, jen si pohlídat čas a nemusíš hlídat podlejvání;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    jo, teď čtu, že se to podlejvá malinko, takže spíš na pánev, láká mě to, ukládám do oblíbených :yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    vypadá to moc dobře :-p a s tou rýží jako příloha teda zajímavá kombinace :-)):-)). Bibi, jak moc se to podlejvá, šlo by to ukuchtit v papiňáku?

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí maso zelí recept segedínský guláš v tlakáči zelí v tlakáči hovězí maso, zelí hovězí zelí pružina na zelí hovězí maso v tlakáči hovězí maso se zelím hovězí maso k zelí karbanátky z hovězího masa recept hovězí maso recepty zeli hovězí maso zelí hovězí maso v papináku zelí hovězí