Vepřová kýta na pivě v římském hrnci

Lilith-Isa Kuchařka: Lilith-Isa

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

vepřová kýta
brambory
2 menší cibule
4 stroužky česneku
2 dcl piva
2 polévkové lžíce hořčice
1 plechovka žampionů (když nejsou čerstvé)
sůl
pepř
gulášové koření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z deci piva, hořčice, soli, pepře, gulášového koření, cibule a česneku si připravíme marinádu. Maso a žampiony si naložíme do marinády cca 30 před pečením.

  2. Do pekáčku dáme nakrájené brambory, navrch uložíme maso i s marinádou a pečeme na 180°C cca 70 minut. Po 45 minutách podlijeme zbylým pivem

  3. Římský hrnec si namočíme cca 45 min před pečením ve studené vodě.

Poznámka

Nepíšu množství masa ani brambor, to si každý upraví podle počtu strávníků :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na pivě v římském hrnci

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Děkuji :-) Taposlední je stažená z internetu jen jako ilustrační foto hrnce , ten náš už takhle krásně častým používáním nevypadá :-8:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Šári, recept máš pěkný a fotky také, hlavně ta poslední je krásně naaranžovaná. Máš 2.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová kýta na pviu římský hrnec recepty vepřová kýta recept vepřová kýta recepty vepová kýta recepty vepová kýta na pivě recepty pro rimsky hrnec vepřové v římském hrnci vepřová kýta veprova kyty vepřove maso v římském hrnci vepova kýta maso namočené v pivě těstoviny v římnském hrnci těstoviny v římském hrnci

Zapomněl/a jsem heslo