Smažené překvapení

Jenda1 Kuchař:

Houby 15 názorů

529

Suroviny

větší žampióny
anglická slanina
čabajka
salám Herkules
uzená cihla
1-2 vejce
Solamyl
zelená petrželka
libeček
cibule
olej
Trojobal:
strouhanka
hladká mouka
2 vejce
trochu piva
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do voňavorůžova. Žampiónové nožičky spolu s vydlabanou směsí z kloboučků nasekáme najemno, přidáme k cibulce a dusíme dosucha (až se odpaří šťáva).Odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Anglickou, čabajku i Herkules nakrájíme na teňounké plátky a z nich pak jemné nudličky, které ještě několikrát překrojíme napříč.

  4. Uzenou cihlu nastrouháme na hrubším (kerlubovém=kedlubnovém) struhadle. Zelenou petrželku s libečkem nasekáme najemno a vše nakrájené spolu s vajíčkem (nebo vejci podle množství) a škrobovou moučkou přidáme k orestovaným žampiónům a důkladně promícháme.

  5. Touto směsí naplníme vydlabané žampióny, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborovou kaší a tatarkou.

Poznámka

Plněné žampióny jsem naposled dělal snad před pěti léty a nevzpomenu si na zdroj, odkud jsem čerpal.

Domnívám se, že dnešní masová náplň je "předimenzovaná",použil jsem, co dům dal. Stačí kombinovat měkký salám s něčím chuťově výraznějším (angickou, čabajkou a pod.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené překvapení

  • mirca75 mirca75

    Jendo1:-) tohle mi ušlo, ale díky náhodným, tu koukám na tu nádheru:-). Máš to nejen krásně naservírované ( jako vždy;-)), ale nejvíc mě na tom láká, ten detail na řezu:-p (druhá odzadu). To je...:yes:. Ty máš boďku s č. 22 a já opět něco dobrého do sbírky:-8:-K.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...smažené jsou bezva, ale špatné není plněné žampiony zabalit do teňounkého plátku anglické, naskládat na pekáček a bez obalování upéct...jojo, žampiony můžëme, posílám taky bodík...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    připomíná mi tento recept mojí návštěvu v restauraci,dala jsem si plněné žampiony tam byly plněné zeleninou.Zkoušela jsem to doma bylo to dobré,jen se to už neobaluje v trojobalu,ale naskládáte je do malého pekáčku,nastrouháte na ně sýr a trošičku podlejete vodou a šup do trouby.asi 15minut.Též výborné,vyzkoušejte.:-p:-KDávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Saimi Saimi

    vypadá to výtečně

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    To je nádhera ... plněné žampiony určitě vyzkouším :-) +18

    Odpovědět

  • maris maris

    Jendo, tahle dobrůtka mi nějak utekla, je to :yes: a Ty máš bodík :-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To musí být veliká dobrota :-p. Krásný recept, krásné fotky :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jendo, vůbec jsem si nevšimla toho receptu, až teď;-) Dělám podobně, jako pipre, především proto, že to má pak fakt chuť žampionů. Máš krásné žampiony, tdy jsou v obchodě takové mrňavé, ale máme to kousek do Polska, to jsou hlavy-nádhera a s tím už se dá něco dělat;-):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Jendo, to neva, byly z toho ale hezké kouličky z příchutí houbičky:-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Iluš, máš pravdu, po rozkrojení a ochutnání, té žampiónové chuti je tam velice málo.:-( Udělal jsem chybu i v tom, že jsem do směsi nepoužil všechny nožičky a nahradil je čabajkou a Herkulesem.:-S
    Proto jsem dal jídlu název Smažené překvapení, ať konzument uhodne, co vlastně jí.:-)):-))

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Tento recept dělám také, spíše ale jen jako Pipre, nožičky s vajíčkem a trochu nivy a nebo hermelínu (který je žampionové chuti velmi blízký). Tato kombinace se mi zdá velice "agresivní", zdá se, že totálně potlačí chuť žampionů. Ale každému chutná něco jiného. Už když se podívám na obrázek, z té houby tam tedy opravdu "houby" zůstalo.:-(

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jendo, koukám, že jsi moje krevní skupina :-D Plněné žampióny dělám podobně i já, jen s tím rozdílem, že vydlabanou část žampiónů upravím jednodušeji jako houbovou smaženici s vajíčkem, kterou plním žampióny, obalím v trojobalu, občas i v kombinací s pivem. Tvoje ingredience pro náplň jsou chuťově moc lákavé. Ukládám a určitě vyzkouším :-)Bodík!:-*:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Plněné žampiony taky dělám ale jen takové obyčejné (uzenina, sýr, jarní cibulka) takže posílám bodík už jen za kombinaci surovin;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Taková dobrota na noc,no to je vrchol:-!:-!:-!.Ale nápad skvělý,bodík je tady :yes::yes:Úplně slintám,žampiony a smažené,to je mana nebeská:-8:-p:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo, to znám, jen s malinko jinou nádivkou: niva+nožičky ze žampiónů+šunka+cibule+česnek a zahustím solamylem.:-p Někdy jí i všelijak měním, ale tyhle tvoje improvizované vyzkouším, takové recepty jsou nejlepší;-) Protože to znám, dávám ti bodíka rovnou a šupem:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: překvapení smažené vepřové nožičky smažená anglická slanina smažená cibule žampionova smaženice smažený hermelín plněný recepty plněné žampiony s vajíčkem žampiony s vajíčky smaženice ze žampionů zampiony s vajickem smažené žampiony s vajíčkem smažené plněné žampiony smažené žampiony nejlepší recept smažené plněné žampionové kloboučky recept na smažené houby plněné žampiony smažené smažená vepřová nožička smažená vejce v trojobalu smažená cibule v trojobalu houba podobná žampionu

Zapomněl/a jsem heslo