Jáhlové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo…
vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej, mléko a mouku se sodou a kořením. Nakonec…
V jedné míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. V druhé míse smícháme tvarohy s pudingem a citronovou šťávou. Obě směsi zlehka smícháme dohromady a nalijeme do formy, …
Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…
Troubu zapneme na 180 ° C a plech (mám 34x34 cm) vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje. Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo taky je můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Snadné a rychlé smažené vdolečky, připravované bez kynutí, můžeme podávat potřené povidly a ozdobené zakysanou smetanou, nebo jen obalené ve skořicovém cukru. Jejich…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Krásné kynuté koláče připravíme z těsta, které je díky majonéze vláčné a chutné. Plníme je tvarohovou náplní, na povrch naneseme povidla a zasypeme drobenkou. Koláčky po…
1. Z mléka, trochy cukru a droždí zpracujeme kvásek a necháme v teple vzejít. Do mísy si prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vejce a žloutek, povolené…
Maso si lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem. Na marinádu si smícháme povidla, sójovou omáčku, 1PL oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme…
Do mísy dámy prosátou mouku, další sypké suroviny a vše promísíme. Přidáme olej, změklé máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto (nebo uhněteme v pekárně). Uděláme…
Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a promícháme. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli,…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…
Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí. Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníme povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Bramborové placky s mákem, nebo povidly, vám svojí chutí a vůní připomenou dětství a kuchyň našich babiček. To jsou hanácké hertepláky, za dřívějších časů připravované…
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na 8 dílů.Každý díl rozválíme tence jako na závin, šířka asi 5-6 cm, střed potřeme povidly po celé délce, poklademe…
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na…
Mouku prosejeme se solí do mísy, přilijeme droždí vykynuté v teplém mléce s cukrem, přidáme vejce a vypracujeme tuhé hladké těsto, které necháme vykynout. Pak…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Nejlepší kaše pro děti: Rýžová, jáhlová, kukuřičná a další. Kdy s nimi začít a jak je správně uvařit?
Třepané okurky: Rychlou verzi nakládaček připravíte snadno, nejdůležitější je okurky ve sklenici často protřepávat
Víte, jak na dokonalou krupicovou kaši? Tajemství spočívá v namáčení i finálním zjemnění