Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka v povidlové marinádě s rajčatovým dipem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 689 kJ /
2 316 kcal
Bílkoviny129,10 g
Tuky145,92 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,50 g
Sacharidy98,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nové koření rozdrťte v hmoždíři nebo čepelí nože. Vložte do misky spolu s rozmarýnem a promíchejte se špetkou soli, pepřem a povidly, nařeďte olejem. Krok 2: Slaninu rozložíme za sebe na prkénko, panenku potřeme marinádou, zabalíme a ještě jí převážeme na třech místech provázkem, aby se při pečení slanina nerozpadla. Panenku vložte do pekáče, který zabalíte do potravinářské fólie a nechte přes noc marinovat. Krok 3: Troubu předehřejte na 180 °C. Pečící misku vyložte pečicím papírem. Brambory nakrájejte na klínky a v míse promíchejte s olejem, solí, pepřem a lístky tymiánu. Rozprostřete do misky, vložte do trouby. Pečte 20-25 minut. Krok 4: Mezitím již vyndanou panenku z lednice vložte v pekáči do rozehřáté trouby a pečte 15-20 minut, podle toho, jak moc chcete mít maso propečené. Krok 5: Než se upeče panenka a brambory, připravte si dip. Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte na lžíci olivového oleje tak dlouho, dokud nezačne hnědnout. Přidejte najemno nasekaný česnek, protlak a promíchejte. Osolte, opepřete, přidejte tymián a zalijte drcenými rajčaty a vínem. Nechte odpařit do zhoustnutí a pak už můžete servírovat.

Zveřejněno 30. 10. 2021 17:56

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v povidlové marinádě s rajčatovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yor0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v povidlové marinádě s rajčatovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yor0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, povidla švestková, olej olivový, koření nové koření, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, brambory, olej olivový, tymián, pepř mletý, česnek, cibule červená, protlak rajčatový, rajče, víno červené suché, tymián čerstvý, pepř mletý

Přidat fotografie receptu