Cizrnovo-sójová směs na sekanou nebo plnění zeleniny

Ze zdrave vyzivy Kuchařka: Ze zdrave…

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g suché cizrny
100 g sójového granulátu
2 lžíce hořčice
2 lžíce lahůdkového droždí
himalájská sůl (možno použít i obyčejnou)
římský kmín
majoránka
nať jarní cibulky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu jsem si namočila den předem.

  2. Poté jsem ji vařila v nové vodě 45 minut.

  3. Sóju jsem připravila tak, že jsem do litru vody dala lahůdkové droždí, hořčici a osolila. Jakmile voda zavařila, vsypala jsem sójový granulát a vařila 15 minut.

  4. Poté jsem vodu slila a z granulátu vymačkala vodu (v cedníku lžičkou). Nakrájela jsem si nať jarní cibulky, dala do misky, kam přišla i sója, ochutila jsem to římským kmínem, majoránkou a osolila. Kdo má rád, může do směsi rozmačkat i česnek.

  5. Přidala jsem k tomu slitou uvařenou cizrnu a rozmixovala na kaši.

  6. Nať cibulky mixováním pustila chuť do směsi, ale kousky jsem tam nechala. Toť hotová směs.

  7. Můžeme buď upéct jako sekanou nebo tím naplnit zeleninu (lilek, cuketu, rajčata, žampiony, papriky, zelný list...)

Poznámka

Já jsem si pro jeden oběd naplnila lilek, upotřebila jsem na jeden lilek půlku této směsi, což byly dvě porce. Pro rodinu jsou akorát tedy celá směs a dva lilky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cizrnovo-sójová směs na sekanou nebo plnění zeleniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: plneni lilek cizrnovomasove karbanatky sójové maso v lahůdkovém droždí cizrnovo cuketova kase směs na sekanou