Štika na houbách a zázvoru
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá štika, marinovaná v olivovém oleji se zázvorem, kmínem a paprikou, doplněná dušenými houbami se sójovkou. Podává se s voňavými bramborovými hromádkami z másla,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá štika, marinovaná v olivovém oleji se zázvorem, kmínem a paprikou, doplněná dušenými houbami se sójovkou. Podává se s voňavými bramborovými hromádkami z másla,…
Krůtí maso je dobře stravitelné, obsahuje málo tuku a při správně přípravě je velmi chutné. Připravte ho v kombinaci s anglickou slaninou a šunkou, jako přílohu zvolte…
Bylinky nasekáme na jemné kousky přidáme olej šťávu a kůru z citronu rybu osolíme a opepříme naložíme na 1 hod. do marinády.po hodině dáme na plech a pečeme v troubě…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe. Na…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.Vyválíme kulatý plát, který nakrájíme na trojúhelníčky, smotáme rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem,…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a maso na kostky.Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, sušené houby a kmín. Necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek a…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Cibuľu očistím, do kríža nakrojím asi do 2 cm hĺbky, osolím, okorením, pokvapkám olejom, každú zabalím do poolejovaného alobalu a dám asi na 1 hodinu do trúby piecť…
Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Játra si…
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme anglickou slaninu a kousek Hermelínu. Řízky zabalíme a položíme do zapékací mísy, do které…
Opilé kuře získalo nejspíš svůj název díky tomu, že se peče v omáčce z povidel a červeného vína. Získá tak skvělou nasládlou chuť. Na vínu doporučujeme nešetřit, to,…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…
Chutný, lehký a zároveň zdravý – takový je mořský vlk pečený s aromatickými bylinkami a barevnou zeleninou. Tento jednoduchý recept přináší svěží chuť moře přímo na váš…
Vykostěné kuře naklepeme, posolíme, okořeníme. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a poklademe na kuře. Klobásu vymáčkneme ze střívka a rozetřeme po kuřeti. Vejce…
Všechno koření rozmačkáme v hmoždíři. Na pánev dáme část sádla a nakrájenou cibuli s česnekem.Přidáme papriku, bylinky, a očištěná a nakrájená játra. Opékáme asi 15…
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do studené vody. Po chvíli je vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření, bylinky a…
Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu…
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Očištěná, kuchyňsky upravená líčka (zbavíme blan, ale ponecháme tuk) nakrájíme na kostky větší než na guláš. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, kusy masa opečeme ze…