Pařížské tyčinky nej

Backurka Kuchařka: Backurka

Cukroví , Bezlepkové, Pečené 4 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

Těsto:
20 dkg mletých vlašských ořechů
15 dkg moučkového cukru
1 celé vejce
Krém:
7 dkg pískového cukru
1 celé vejce
1 máslo
1/2 plechovky salka
kakao dle chuti
rozpuštěná čokoláda s máslem
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem, vajíčkem a uděláme lepkavé těsto, ze kterého tvoříme válečky, které pomalu usušíme v troubě na 150 stupňů.

  2. Krém: cukr a celé vejce utřeme nad párou do zhoustnutí. Za stálého míchání necháme trochu zchladnout. Opatrně přidáme ke změklému máslu tak, aby se nerozteklo.

  3. Šleháme ručním šlehačem, přidáme salko a kakao dle chuti.

  4. Zdobícím sáčkem naneseme krém na rohlíčky. Necháme zchladnout a namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížské tyčinky nej

Tématické fráze: nej pařížské rohlíčky nej pařížské na rohlíčky nej,nej,nej vanilkove rohlicky parizske tycinky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít