Perníkovo pohankový cheesecake s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenPohanku namočíme do vody spolu se lněným semínkem a necháme nabobtnat. Čím déle, tím lépe – semínka pak budou dobře lepit. V den pečení si předehřejeme troubu na 200…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanku namočíme do vody spolu se lněným semínkem a necháme nabobtnat. Čím déle, tím lépe – semínka pak budou dobře lepit. V den pečení si předehřejeme troubu na 200…
Všechna semínka spolu v misce zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme minimálně 12-18 hodin bobtnat, zakrytá talířkem. Pokud pak v nich, před přidáním do těsta,…
Na drobnější kostičky pokrájenou slaninu dáme na 3minuty orestovat na pánev, přidáme najemno pokrájenou cibuli a vše osmahneme do zlatavé barvy. Cuketu oloupeme,…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Do bramborové kaše vmícháme jedno vajíčko. Odeberme kousek kaše, zabalíme do ní kostičku čedaru a uválíme kuličku. Kuličku obalíme ve strouhance, do které můžeme přidat…
ovoce oloupeme a nakrájíme, dáme sezamové a lněné semínko, třtinový cukr a promícháme
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní). Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na…
Mrkev nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami a uděláme si těstíčko. V pánvi rozehřejeme lžičku sádla, másla nebo kokosového oleje a těsto rozprostřeme. Cca po…
Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin,…
Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin,…
Vše, kromě strouhanky, smícháme.Potom pomalu přisypáváme strouhanku tak, až získáme nepříliš lepivé těsto, ze kterého půjdou tvořit placičky zhruba 1,5 cm vysoké…
CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout.Chléb peču…
Těsto připravuji v pekárně - všechny suroviny v uvedeném pořádí a program na kynutí. Jakmile se těsto promísí, nechám jej v pekárně kynout asi 20 minut, poté těsto vyjmu…
Těsto rozdělíme na polovinu. První vyválíme tak, aby asi o 3-4 cm převyšovala dno pečicí formy. Formu plátem vyložíme a rovnoměrně posypeme strouhankou. Dno…
Do mixovací nádoby dáme kustovnici a lněné semínko. Přelijeme 0,25 l studené vody a necháme několik hodin nabobtnat.Ke kustovnici a semínku přidáme očištěné jablko,…
V mlieku rozmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, 1 PL múky hladkej, necháme v teple stáť cca 30 minút. Medzitým si nasekáme tekvicové semeno veľkým nožom. V…
Do mísy dáme všechny druhy vloček (poměr záleží na každém - já měla rýžové cca 250gr a pohankové a ovesné cca 50gr každých) a přidáme datlový sirup. Množství tak, aby se…
Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a necháme 10min odpočinout. Poté přilijeme do mísy k jogurtu, mouce, soli. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme…
Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut – zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět,…
Veškeré ingredience smícháme v míse, med a nahrubo nastrouhaná jablka přidáme jako poslední. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů cca…
Sýrové: Sýr nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi, smícháme pomocí mixéru. Chce to trpělivost, ale zhruba po 10-15min mixování na nejvyšší obrátky se to…
Mango olúpeme a zbavíme kôstky. Narežeme na kúsky.Kúsky manga s cukrom a smotanou rozmixujeme dohladka. Nalejeme do pohára a necháme dobre vychladiť.Semienka nasucho na…
Těsto vymíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastříhla nůžkama a nechala ještě asi 25min. kynout, pomázala vodou…
Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní (na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje.Postupně přidávejte hrnek po hrnku…