Těstoviny s hráškovým pestem
Recept ještě nebyl hodnocenSlunečnicová semínka propláchneme a necháme namočená přes noc. Hrášek jen rozmrazíme, není potřeba ho vařit ani spařovat. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slunečnicová semínka propláchneme a necháme namočená přes noc. Hrášek jen rozmrazíme, není potřeba ho vařit ani spařovat. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.Do…
Nakrájíme si maso na nudličky, okořeníme a zprudka osmahneme. Potom přidáme na drobno nakrajené broskve a ananas a zalejeme šťávou ze zavařenin. Přidáme mandle, semínka…
Květák uvaříme doměkka v osolené vodě. Necháme trochu vychladnout a nasekáme najemno. V míse smícháme s rukolou, nastrouhaným sýrem, slunečnicovými semínky, osolíme. …
Kaleráb a tofu nahrubo nastrúhame.Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky narezané na kocky.Nakoniec pridáme semená, bazalku, olej a soľ a dobre premiešame. …
Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.Z kadeřávku…
Veškeré ingredience smícháme v míse, med a nahrubo nastrouhaná jablka přidáme jako poslední. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů cca…
Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme další suroviny.Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme 1…
Na suchej panvici na slabom plameni za stáleho miešania opražíme šafránové vlákna (krátko, asi 2 minúty, kým sa nerozvoňajú). Vlákna vyberieme do hrnčeka a ihneď…
Ovesné vločky nasypeme do zapékací misky a dáme je na 10 minut péct při 200°C. Poté z trouby vyndáme a do horkých vloček vmícháme nejprve suché suroviny. Vmícháme do…
Brokolicu v troške vody alebo v pare 3 min povaríme. Necháme vychladnúť.Červenú kapustu a cviklu nastrúhame nahrubo a pridáme ružičky brokolice a brusnice.Olej…
Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně…
Smíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední Po zvukovém signálu přidáme semínka
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Rozválíme těsto (tloušťka 1 - 2 mm) a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme kysanou smetanou a rozkrájíme nožem nebo rádýlkem na proužky nebo kostičky.…
Listové těsto potřeme slabě (asi 1/2 cm) sekanou.Posypeme paprikou a semínky.Zavineme a nakrájíme na plátky 1 cm silné.Na každé kolečko dáme kousek ananasu a přikryjeme…
Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí, ako sú uvedené. Zapneme program SPRINT (Eta).Po upečení vyberieme chlieb s nádobou, necháme ho v nej asi 10 minút…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody. Natlačíme do oblíbené formy s pečícím…
Do pekárny dáme nejprve vodu s rozpuštěným vitamínem C, pak ostatní tekuté suroviny (včetně kvásku) a následně sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak,…
Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 centimetrech vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak…
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a společně se špenátem chvilku podusíme. Před koncem…
Namočníme a uvaříme libovolné luštěniny. Kdo chce, může je rozmixovat nebo umlít. Já je nechávám celé, většina se jich rozpadne při míchání a ostatní tvoří v chlebu…