Jablkovo-makový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenProsátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prosátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím…
Všetky prísady na cesto dôkladne zmiesime a cesto dáme na chvíľu do chladničky odpočinúť ( len kým urobíme náplň ). Náplň : Cukor a vodu dáme variť. Do sirupu pridáme…
Rajčata rozpůlíme, jablka nakrájíme na hrubší kousky, cibule na půlkolečka - vše za občasného míchání rozvaříme. (Pokud by se, hlavně zpočátku, chtělo přichytávat,…
Na těsto vyšleháme cukr, máslo a vejce. Metličkou vmícháme mléko a na konec všechny suché suroviny. Nalejeme do kulaté formy. Jablka si oloupeme zbavíme jadřinců a…
Vejce, oba cukry, sůl, skořici našleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a s namletými ořechy. Přidáme do základu a promícháme. Těsto rozetřeme na…
Ze všech surovin rychle vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 175C. Pomoučenýma rukama tvoříme z těsta kuličky velikosti vlašského ořechu. Pomoučenou…
Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky. Cibuli…
V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli.Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým…
Vločky nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme asi 30 min. nabobtnat. Pak k nim přidáme nastrouhané jablko, mouku, cukr, špetku soli, skořici a žloutky. Nakonec…
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z…
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. …
Pokud nemáte mlékovar, doporučuju rýži (nepranou) začít vařit nejdříve ve vodě a později dolévat mléko a míchat a míchat, aby se nepřipálila. V mlékovaru jsem ji vařila…
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme…
Jablka vydlabeme, zbavíme jadřinců a vnitřek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekané vnitřky jablek, zakapeme citronem, přidáme med,…
Obvyklým způsobem nebo v DP zaděláme těsto a necháme ho vykynout. Mezitím si připravíme náplně: na makovou dáme vařit mléko, do vroucího vsypeme mák, cukr a přidáme…
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Posypeme je 3 lžícemi cukru a skořicí a necháme hodinu odležet, aby cukr i skořici dobře nasákla. Cukr, vejce a mouku prosátou s…
Do mísy sesypu a přiliji všechny součásti a vymíchám do těsta. V druhé míse smíchám náplň a mléko přidávám tak, aby náplň byla hladká a polotekutá. Do pekáče vyloženého…
Tvaroh , vejce , prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a cukry vypracujeme v těsto , necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout , mezitím si oloupeme jablka ,…
Tvaroh , vejce , prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a cukry vypracujeme v těsto , necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout , mezitím si oloupeme jablka ,…
Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila. Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou…
K rozmačkaným bramborám přidáme prosátou mouku, cukr a kypřící prášek. Vypracujeme tuhé těsto a dáme na 30 minut do ledničky odpočinout. Troubu předehřejeme na 190°C.…
Hladkou mouku smícháme s cukrem, solí. Přidáme máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly, lehce poprášíme moukou a dáme…
Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na větší kousky, přidáme všechno koření a vaříme jednu hodinu. Potom přidáme ocet a vaříme další půlhodinu, pak přidáme cukr a ještě…
Ovoce pokrájíme na drobné kousky a na mírném ohni rozdusíme na kaší. Občas mícháme, aby se směs nepřipálila. Pak propasírujeme, vhodíme tam želírovací cukr a skořici a…