Moučník margotka s chutí jablek a skořice
Recept ještě nebyl hodnocenJablka oloupeme a nastrouháme. Vmíse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, nastrouhanou Margotku, šlehačku, mléko a olej. Vše pořádně promícháme, nakonec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka oloupeme a nastrouháme. Vmíse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, nastrouhanou Margotku, šlehačku, mléko a olej. Vše pořádně promícháme, nakonec…
Jablka oloupeme a nastrouháme. Vmíse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, nastrouhanou Margotku, šlehačku, mléko a olej. Vše pořádně promícháme, nakonec…
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín,…
Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi tak 20- 30 minut. A je to, opravdu je to velmi rychlé a dobré.
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem (případně dobře vymažte tukem). Ve větší míse prsty propracujte pomerančovou kůru a cukry, poté přidejte…
Uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Na vál nasypeme mouku. Posypeme jí tenkou vrstvou brambor a opět posypeme moukou. Prsty lehce potřásáme, aby se…
Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a…
Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.Postavte…
Odměřte odměrkami na koření. Smíchejte a skladujte v uzavřené nádobě označené názvem směsi.
Vynikající rebarborový koláč s kefírem a voňavou mandlovou drobenkou připravíte během chvilky. Ovocná směs v koláči obsahuje kromě rebarbory i jablíčka a borůvky nebo…
Cibuli pokrájím na velmi jemno, nebo možná ještě lépe postrouhám na strouhadle. Zesklim na přepuštěném másle. Přidám očištěnou a na talárky pokrojenou mrkev, sušené…
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, smícháme se solamylem a sojovkou a necháme odležet 20min. Šunku nakrájíme na kostky, cibuli najemno, jablka oloupeme a…
Rebi, už jsou tu další vánoce a nevím, zda jsi našla nějaké další staré recepty na pudding, podobné tomu, který jsi vložila před rokem. Já ve starých receptech objevila…
1.Předehřejte troubu na 200 °C 2.Do tácu na muffiny vložte 12 papírových košíčků, jejich dna postříkejte olejem na pečení ve spreji. 3.Ve velké míse smíchejte…
Zemiaky prelisujeme a k vychladnutým pridáme jemný tvaroh, cukor, vajcia, hrozienka, strúhanú kôru, štipku soli, múku.Dobre spracujeme a z cesta formujeme krokety, ktoré…
Kurča naporcujeme, osolíme a posypeme škoricou. Zemiaky očistíme a narežeme na plátky. Spolu s narezanou cibuľou ( plátky, mesiačiky, podľa chuti ) dáme do trochou…
Z vlažného mléka, medu a droždí si uděláme kvásek. Mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, Amaretto, pomerančovou kůru dáme do mísy a zlehka promícháme. Přidáme kvásek a…
Připravíme kvásek z mouky, droždí, lžíce cukru a trošky vlahého mléka. Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je okolo 20°C. Všechny přísady vyjmeme včas z lednice,…
Chcete připravit osvěžující moučník pro horké letní dny? Vyzkoušejte tento dortík připravený z jablkovo-pudinkové směsi a dětských piškotů. Hotový je během chvilky, jen…
Vyzkoušejte lahodný vrstvený dezert z těstovin cannelloni, pudinku, broskví a mandlí. Sladká a jemná chuť pudinku se snoubí s ovocem a křupavými lupínky. Ideální jako…
Do sklenice dáme až dolů rozmixovaný sojový lecitin. Opatrně přidáme uvařenou kávu Nescafé classic nebo kávu podle každého.Přidáme špetičku drceného hřebíčku, špetičku…
V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava…
Jablka a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme zbylé suroviny a pořádně promícháme.Namačkáme do formy s pečícím papírem a dáme péct 160 st. cca 30-40 minut.
1. Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom…