Francouzský toust
Recept ještě nebyl hodnocenKlidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle…
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Milovníci plněných košíčků zbystřete! Kakaový základ v korpuscích, nazdobený jemným máslovým krémem stejné kakaové chuti, navíc dozdobený kandovanou višní, vás určitě na…
Hledáte snadný, ale přesto chutný moučník na všední den či neděli? Vyzkoušejte buchtu s kompotovanými broskvemi, zasypanou voňavou máslovou drobenkou. Podle chuti a…
Toto jednoduché cukroví má zajímavou chuť díky strouhané tatrance přidané přímo do těsta. Díky skořici a mletým vlašským ořechům pěkně voní. Cukroví ozdobíme libovolnými…
Do mísy si dáme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme v chladu…
Znáte nějaký koláč, který je snadný na přípravu a přitom tak neobyčejně dobrý a rychlý? Využijte podzimní sezóny a upečte si dýňový koláč. Vystačíte si se základním…
Ozvala se nečekaná návštěva a vy přemýšlíte, co byste mohli nabídnout ke kávě? Připravte křehký koláč s jablky. Je rychlý, jednoduchý a všem moc chutná. Spolu s kopečkem…
Bublanina je rychlý a snadný moučník, který stihnete připravit za pár minut. Použít můžeme čerstvé nebo kompotované ovoce, záleží jen na vás, které zrovna máte k…
Elegantní vídeňské dortíčky vás zaujmou svou jemností a bohatou chutí. Tyto malé dezerty přinášejí dokonalé spojení křehkosti máslového těsta a oříškového krému. Ideální…
V misce smícháme sypké suroviny, přidáme nasekané oříšky a pokrájené brusinky a nakonec vejce a máslo (ideálně rozměklé), ručně hněteme až se nám hmota spojí. Na plech…
Do změklého másla přidáme všechny suroviny a uděláme hnotu, kterou necháme nejlépe přes noc v lednici. Touto hmoou druhý den plníme formičky, ale pouze zlehka, jelikož…
V české kuchyni se lívance vyskytují čím dál častěji a jsou velmi oblíbenou součástí rodinných snídaní. Ať už máte rádi klasické kynuté nebo třeba jogurtové, vždy si…
Ne všechny druhy cukroví, které pečeme na Vánoce, musí být náročné. Příkladem jsou tyto rychlohvězdičky. Máslové těsto vykrájíme do požadovaných tvarů, upečeme a obalíme…
Pracny neboli medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jejich příprava je tak snadná, že je zvládnou i začátečníci. Do přípravy ale…
Jablka v kombinaci s karamelem na křupavém koláčovém těstě jsou výborný nápad na chutný koláč pro nečekanou návštěvu. Ke kávě a třeba ještě s kopečkem ušlehané smetany…
Voňavý vánoční jablkový štrúdl je klasický dezert, který přináší do domu kouzlo sváteční atmosféry. Jeho tenké, křupavé těsto ukrývá sladkou náplň z jablek, rozinek,…
V babiččině ručně psané kuchařce se vždy najdou klenoty, které si s oblibou připravujeme a předáváme do další generace. Jihočeský kynutý koláč je jedním z nich a můžete…
Španělské churros (čti čuros) jsou do zlatova osmažené proužky odpalovaného těsta. Nejčastěji se podávají ke snídani s horkou čokoládou. Krásně křupavé churros voní po…
Máte už dost fádních snídaní a chcete vyzkoušet něco nového, co bude zároveň i zdravé? Pak rozhodně neváhejte a udělejte si Mugcake, je velmi snadný, rychle hotový,…
Perníčky jsou snad nejoblíbenější a nejvíc variabilní pochoutkou dětí. Ať už se jedná o Vánoce, Velikonoce nebo svatbu, perníčky se hodí vždy. Vánoční perníčky však mají…
Prosedlá buchta, že jste o ni ještě neslyšeli? Možná ji znáte jen pod jiným názvem, a to jako prošívanou deku. Sice vás v této podobě nezahřeje na těle, ale na duši…