Extra rychlé lívance
Recept ještě nebyl hodnocenNekynuté lívance podle tohoto receptu připravíte rychle a snadno. Místo droždí postačí kypřicí prášek a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 35,00 g |
| – nasycené | 22,00 g |
| – nenasycené | 12,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 2,50 g |
| – cukry | 2,50 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíte rychle a snadno. Místo droždí postačí kypřicí prášek a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky jsou…
Jednoduchý recept na velmi oblíbené vafle - suroviny pouze smícháme do těsta a po částech upečeme ve vaflovači. Ozdobit už můžeme podle zvyklostí, třeba čerstvým ovocem…
Opět jste nesnědli banány zavčasu a ty přezrálé nikdo nechce? Připravte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří právě banán. Jsou…
Sladká klasika, k jejíž přípravě nepotřebujete troubu. Nepečené trubičky zaujmou křupavým těstem a jemnou náplní. Skvělá volba pro všechny, kteří hledají originální a…
Jídlo které zbožňují nejen děti, ale i dospělí, to jsou palačinky. Jeden z nejsnazších receptů, který zvládne jakýkoliv začátečník a jejich sladká náplň se dá v podstatě…
Chuť a vůně vánočního likéru neodmyslitelně patří ke sváteční atmosféře. Káva z karamelového a vaječného likéru, provoněná mletou skořicí a ozdobená šlehačkou zpříjemní…
Lahodná horká čokoláda, to je tekuté štěstí ve sklenici. Doplní energii a rozjasní pochmurný den. Připravte si její poctivou verzi ze smetany, čokolády a mléka. Budete…
Jednoduchá a chutná sýrová omáčka spočívá v sýru rozvařeném ve smetaně a ochuceném kořením nebo bylinkami. Podávat ji můžeme s masem, zeleninou, výborná bude k…
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Nadýchaný dezert, který si oblíbil sám rakouský císař František Josef. Řeč je samozřejmě o císařském trhanci. Náš recept nabízí rovnou dvě verze, jedna s hruškami,…
Velmi oblíbený recept, který se vždy povede a přidáním různého koření nebo bylinek může pokaždé chutnat jinak. Ideální na víkendové dny, kdy si chcete od vaření…
Výborné plněné pudinkové košíčky z rychlého a křehkého lineckého těsta. Nahoru šlehačku, ovoce a chutný dezert je během chvilky připraven. Hodí se ke kávě, nebo i na…
Žloutky s cukrem třeme asi 10 minut, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto tuhé asi jako na nudle (když je málo mouky, roztéká se to). Možná budete muset spíš…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří mají rádi křupavé a šťavnatější cukroví. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s…
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Čokoládový pohár je dezert, který milují děti i dospělí. Tento tvoří několik vrstev krémů ze šlehačky, čokolády a mascarpone. Dozdobit ho můžete podle své chutě -…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Voňavé máslové vafle si zamilujete na první ochutnání. Zatímco někdo preferuje vláčné, my připravíme dokonale křupavé. Zdobit je můžete dle vlastní fantazie, ale se…
Stálicí mezi vánočním cukrovím jsou išlské dortíčky, které údajně miloval i císař František Josef. Křehké kakaové dortíčky, spojené lehce pikantním krémem a ozdobené…
Všichni je znáte z amerických filmů a seriálů, kde si je obvykle celá rodina dává s máslem a javorovým sirupem. Řeč je o amerických lívancích. Od našich kynutých…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Měkounké plátky hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…