Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenOřechy plněné máslovým krémem patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví. Zkuste je letos vylepšit chutí jablečného karamelu a skořice. Ořechy s jablečným karamelem podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 525 kJ / 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 11,00 g |
| – nasycené | 7,10 g |
| – nenasycené | 3,30 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 3,80 g |
| – cukry | 3,80 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
Ořechy plněné máslovým krémem patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví. Zkuste je letos vylepšit chutí jablečného karamelu a skořice. Ořechy s jablečným karamelem podle…
Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara…
Krémová pepřová omáčka na smetanovém základě se výborně hodí ke steakům, medailonkům z vepřové panenky, nebo k jakýmkoli přírodním plátkům masa. Příprava je velmi…
Pokud máte rádi medvědí pracny, ale nestihli jste je upéct v takovém předstihu, aby se stihly uležet, vyzkoušejte tento extra rychlý recept na ihned měkké lahodné pracny…
Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte pavlovy. Malé dortíky, křupavé na povrchu a měkké uvnitř, připravíte z vyšlehaných bílků a po upečení nazdobíte krémem z…
Krásné a lahodné pařížské košíčky jsou ozdobou svátečního stolu a navíc chutnají tak skvěle. Křehkým košíčkům plněným nadýchanou čokoládovou šlehačkou s Ledovými kaštany…
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
Krémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Sytý oběd nebo večeře, které hravě připravíte z toho, co máte zrovna doma - to jsou zapečené brambory! Přidejte do nich uzené maso, zalijte je smetanou a šoupněte do…
Originální recept na bramborovou kaši zaujme množstvím másla. Běžně ji asi připravovat nebudete, nicméně jako sváteční příloha se tato kaše jistě osvědčí. Když vyberete…
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Znáte štafetky? Jedná se o ořechové obdélníčky s kávovým krémem, máčené v čokoládě. Jsou sice retro, ale nikdy neomrzí. Zkuste jim dát nový kabátek a upečte je v podobě…
Připadají vám buchty na plech příliš obyčejné? V tom případě vás vyvedeme z omylu naším receptem na kokosové řezy, které můžete znát i pod názvem řezy raffaello.…
Vepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Hospodyňky milují nenáročné recepty, protože jim to ušetří čas, práci i nádobí. Připravíme rodině hlávkové zelí, brambory a mleté kuličky v jednom pekáčku. Zatímco si…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme trochu mouky, nebo naopak trochu mléka. Těsto by se nemělo lepit. Necháme cca 8-10 minut…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená a obohatit ji můžete tvarohem či…
Zapečené brambory jsou velmi oblíbené jídlo, po kterém ráda sáhne leckterá hospodyňka, pokud není čas ani chuť stát hodiny u plotny. Brambory s brokolicí a kuřecím masem…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Potom vyválíme a vykrojíme kolečka. Do každého kolečka ještě vykrojíme střed. Dáme na plech…