Hlíva pečená s bramborami na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenHlíva ústřičná je řazena mezi superpotraviny. Zkuste z ní vykouzlit báječný oběd nebo večeři podle tohoto receptu. Všechny suroviny jen pokrájíte, vložíte do pekáčku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlíva ústřičná je řazena mezi superpotraviny. Zkuste z ní vykouzlit báječný oběd nebo večeři podle tohoto receptu. Všechny suroviny jen pokrájíte, vložíte do pekáčku,…
Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte…
Sytý oběd nebo večeře, které hravě připravíte z toho, co máte zrovna doma - to jsou zapečené brambory! Přidejte do nich uzené maso, zalijte je smetanou a šoupněte do…
Málokdo nezná legendární Pramen zdraví z Posázaví. Jedna z nejslavnějších dětských svačinek se připravuje z několika základních surovin. Oblíbený recept nám poradí, jak…
Hledáte jednoduchou a rychlou variaci na klasické špagety po uhlířsku, po které vám ale nebude těžko od žaludku? Pak zkuste tyto špagety ala carbonara, ve kterých…
Velmi rychlý, jednoduchý a moc chutný recept, který zvládne opravdu každý. Kuřecí maso restujeme s cibulkou a poté připravíme lahodnou omáčku z protlaku, smetany a…
Cibulová polévka je velice oblíbená napříč světem i když původ má prý ve Francii. Tuto krémovou, smetanovou vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás…
TĚSTO: Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Úroda dýní je v plném proudu, tak vyzkoušejte tuto krémovou dýňovou polévku, bez které by podzim nebyl úplný. Dýně dodá polévce příjemně nasládlou chuť a dozdobit ji…
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit.…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Hledáte rychlý a chutný koláč? Vyzkoušejte tento recept z banánů. Banány rozmačkáme, přidáme ostatní ingredience a šup s ním do trouby. Poléváme čokoládovou polevou a…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…
Zapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru). Nejprve ušleháme bílky se solí do…
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Ráda se s vámi o recept podělím. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Kedlubny ve smetanové omáčce…
Nenáročná jídla se hodí jak na všední den, tak třeba i na pracovní sobotu. Tyto zapečené špagety jsou přesně tím jídlem. Stačí uvařit rychlou rajčatovou omáčku s mletým…
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.Přidáme…
Ať už jako přílohu, nebo coby hlavní chod doplněný zeleninou a uzeným masem - tyto smetanové zapečené brambory ocení každá časově vytížená kuchařka. Stačí vyskládat…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Nejlepší pudinkové recepty: Smlsněte si na Dunajských vlnách nebo dokonalém tvarožníku
Velký přehled nejznámějších druhů párků: Frankfurtské se hodí do polévky, debrecínské na gril a spišské k zapékání
Srbské rizoto: Retro pokrm je šmrncnutý Balkánem a neobejde se bez jedné důležité ingredience, která mu dodá tu správnou barvu