Dort roládová cigareta aneb mužské zátišíčko
Recept ještě nebyl hodnocenBílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů a ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Pro odlehčení si k nim…
Tyto drobné bochánky budou vítaným pohoštěním na letních oslavách. Připravíme je z odpalovaného těsta, které naplníme lahodným krémem z tvarohu, smetany a čerstvých…
Roláda doladěná k dokonalosti na vás čeká na konci tohoto receptu. Lehké piškotové těsto s lískovými oříšky ukrývá malinový džem a lahodnou mandlovou náplň. Konečné…
Nepečený dort zvládnou připravit i začátečníci. Korpus připravíme ze sušenek a másla, potřeme ho nadýchaným smetanovým krémem z tvarohu a čokolády a ozdobíme drobným…
Pusinkové minidortíčky se šlehačkou jsou delikátní a elegantní sladkost, která spojuje lehkost pusinek a jemnost šlehačky v dokonalém harmonickém spojení. Každý malý…
Salko vaříme v zavřené plechovce 2 hodiny.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 minut). Krém vaříme ve vodní lázni do…
Hledáte rychlý dezert bez pečení? Tento dort s kupovaným korpusem, marmeládou, lehkým krémem, kompotovanými meruňkami a dortovým želé je ideální volbou pro nečekanou…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Nejprve je třeba opražit si mandličky. Rozehřejte si pánev se silným dnem a jakmile bude rozpálená, nechte v ní roztopit 2 lžíce másla. Vsypte mandle a za neustálého…
1. Nejdříve si připravíme rýži. Cibuli nasekáme najemno, mrkev na kostičky, celerovou nať (bez listů) na kousíčky (místo natě lze použít 1 řapík celeru), česnek…
Budete potřebovat ruční šlehač a nebo kuchyňského robota, neboť se bude šlehat. A taky alespoň 3 větší mísy. Dále si připravte formičky či formy, vyložené potravinářskou…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
1. Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a…
Sušenky rozdrtíme nahrubo. Dáme stranou. Do nádoby vhodné do mikrovlnky nalámeme čokoládu na kousky a dáme ji rozehřát. Po 30 vteřinách vždy čokoládu vyndáme a…
Korpus: Upečte svůj oblíbený piškot, nebo můžete zkusit tento: Bílky se studenou vodu vyšleháme na velmi tuhý sníh (musí kopečkovat). Do sněhu postupně vmícháme…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Postup: Naložení masa je základní krok ale bez láku. Pokud je libo tak prošpikovat špekem (nemusí špikovat ten, kdo nemá rád špek). Špekování je vcelku jednoduché.…
Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě…