Drůbeží rolky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme na tenké plátky, osolíme opepříme. Na polovinu plátku položíme plátek šunky, špenát (přiměřeně) a plátek nivy. Maso přeložíme a zabalíme. Rolky vyrovnáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme opepříme. Na polovinu plátku položíme plátek šunky, špenát (přiměřeně) a plátek nivy. Maso přeložíme a zabalíme. Rolky vyrovnáme…
Mangold důkladně umyjeme a nakrájíme na proužky. Osolenou vodu přivedeme k varu a mangold povaříme do měkka. Uvařený vytáhneme děrovanou lžící a ihned zchladíme v ledové…
Kel narežeme na rezance. Hrozno odstopkujeme a umyjeme.Do vymasteného pekáčika dávame striedavo vrstvu kelu a bobule hrozna.V smotane rozmiešame vajcia, soľ a mletú…
Oloupeme cibule, 2 nakrájíme na kolečka, ½ cibule nakrájíme a rozmixujeme na pastu. Kolečka cibule a slaninu nakrájenou na kostičky v trošce oleje na pánvi opečeme.…
Maso smícháme se všemi přísadami a tvoříme malé kuličky, které smažíme na oleji. Můžou se taky upéct v troubě na pečícím papíru, zakápnuté olejem.,
Maso smícháme se všemi přísadami a tvoříme malé kuličky, které smažíme na oleji. Můžou se taky upéct v troubě na pečícím papíru, zakápnuté olejem.,
Maso smícháme se všemi přísadami a tvoříme malé kuličky, které smažíme na oleji. Můžou se taky upéct v troubě na pečícím papíru, zakápnuté olejem.,
V misce smícháme najemno nastrouhanou mrkev se sýrem, tvarohem a s pomazánkovým máslem, osolíme a opepříme. Pokud je pomazánka hustá, naředíme ji smetanou. Dáme ji…
Oloupané brambory uvaříme a slijeme. Rozšleháme ručním šlehačem, přidáme máslo, osolíme a necháme vychladnout (stačí 10 min).Pak přidáme vejce, šleháme a mírně zředíme…
Naklepeme prsa stejně tak jako na řízky.Na každý plátek masa položíme kousek slaniny a trochu nivy. Zabalíme a zpevníme pomocí špejlí. Závitky rozložíme na plech…
Začneme spodní vrstvou - rozmixujeme všechny ingredience, které pak vtlačíme na dno dortové formy a umačkáme skleničkou s rovným dnem. Dáme na cca 10 - 15 minut do…
Kapie očistíme a odstraníme vnitřek. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a připravené papriky naplníme.V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm jemně…
Kuřecí stehna sbavíme kůže i kostí. Nakrájíme na menší plátky. Přidáme kari,olej,tymián,mletý pepř a sůl. Promícháme a dáme do lednice asi na 60 minut. Poté…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na malé kostičky. Česnek na půlky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, brambory a mrkev. Smažíme cca 1 minutu, osolíme,…
Brambory uvaříme v osolené vodě s trochou drceného kmínu, pak část vody slijeme a trochu vody v bramborách necháme, dolijeme vývarem, rozmixujeme, přidáme podle chuti…
Hlubší, širší hrnec naplníme do čtvrtiny vodou a uvedeme k varu.Do každého sáčku kápneme olej, mezi dlaněmi malinko promneme a sáčky vložíme do 250 ml hrnků.Vejce…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme…
Na másle s olejem orestujeme nakrájenou cibuli dosklovita. Přidáme oloupané, nahrubo nastrouhané brambory a cuketu i se slupkou.Orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme,…
Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít…
Připravíme pečicí formu o průměru 26 cm.Rozpustíme máslo a v robotu rozmixujeme sušenky. Smícháme v misce tyto dvě ingredience a poté je rovnoměrně utlačíme na dno formy…
Připravíme pečicí formu o průměru 26 cm.Rozpustíme máslo a v robotu rozmixujeme sušenky. Smícháme v misce tyto dvě ingredience a poté je rovnoměrně utlačíme na dno formy…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Sušenky nemusí být jen ve sladké variantě. Krekry z plísňového sýru, másla a smetany jsou nenáročné na přípravu a po upečení křehké a křupavé. Je to ideální pochutina na…