Vepřová krkovice dušená s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na kostky velikosti soust, lehce osolíme a opepříme. Do hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo nebo olej, necháme rozehřát a maso zprudka opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné maso nakrájíme na kostky velikosti soust, lehce osolíme a opepříme. Do hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo nebo olej, necháme rozehřát a maso zprudka opečeme…
Málokdo odolá plátku krásně šťavnaté sekané. Skvěle chutná jak teplá, s bramborovou kaší, tak i studená s chlebem a kyselou okurkou. Sekaná se sýrem a zeleninou, z…
Těstoviny carbonara, pocházející z okolí Říma, nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. Smetana, parmezán, slanina a vejce jsou součástí lahodného a vydatného…
Krémová a sametově hebká omáčka Alfredo je velmi jednoduchá. Máslo, parmazán a smetana společně tvoří dokonalou chuť. Tentokrát ji nebudeme podávat s kuřecím masem, ale…
Gnocchetti, malinké těstoviny podobné bramborovým gnocchi, nejlépe chutnají se smetanovými omáčkami. Do smetanového základu lze přidat zeleninu, maso nebo houby a…
Segedínský guláš je tradičním pokrmem maďarské kuchyně. Guláš, skládající se z dušeného vepřového masa, kysaného zelí a smetany, má zajímavou nakyslou chuť, která je…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Perfektním podzimním jídlem jsou zapečené brambory s dýní, hermelínem a smetanou. Jednoduchý a zároveň sytý pokrm z jednoho pekáčku vykouzlíte téměř bez práce. Postačí…
Klasikou slovenské kuchyně jsou brynzové halušky. Jemné bramborové těsto perfektně doplní aromatický ovčí sýr brynza a dokřupava usmažená slanina s cibulkou. Vychutnejte…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme cibuli a rozmícháme. Mleté maso pokládáme na kolečka šunky a rolujeme do malých válečků. Když máme plný plech rolek, smícháme…
Ze surovin zpracujeme pružné těsto. Je-li suché, přidáme trochu oleje. Troubu předehřejeme na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme na pomoučněném…
Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a…
Na másle osmažíme strouhanku, necháme vychladnout a pak smícháme se sýrem Rybu osolíme, posypeme kořením na ryby, obalíme v mouce, opečeme na oleji a přendáme do…
Na oleji s máslem orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a přidáme scezené houby. Přidáme prolisovaný česnek a smetanu a…
Orestujeme nadrobno nakrajenou cibuli do zlatova, pridame nahrubo nakrajenou tlacenku, papriku, zamichame, podlijeme vodou. Na zahusteni poprasime moukou dle potreby,…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…
Na korpus vyšleháme bílky se solí do polotuha a došleháme do tuha s cukrem. Zašleháme žloutky a olej a nakonec lehce vmícháme rozmíchanou mouku s pudinkovým práškem.…
Květák rozebereme a uvaříme v osolené vodě do měkka tak, abychom ho mohli lehce rozmačkat vidličkou. Brokolici rozebereme na růžičky. Do rozmačkaného květáku přimícháme…
V misce smícháme najemno nastrouhanou mrkev se sýrem, tvarohem a s pomazánkovým máslem, osolíme a opepříme. Pokud je pomazánka hustá, naředíme ji smetanou. Dáme ji…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Bebe sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem, medem a trochou rumu a naneseme asi 1 cm vysokou vrstvu na spodek formy, ve které chceme koláč dělat a necháme v…
Kel ( česky kapusta ) narežeme na rezance, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu, na plátky narezaný cesnak a povaríme 10 min. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a…
Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou…