Žloutkové řezy I.
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Chcete rodině připravit opravdu výborné vepřové řízky, které se rozplývají na jazyku? Pak je přes noc naložte do marinády se zakysanou smetanou. Kyselost smetany způsobí…
Den předem si do hrnku namočíme sušené houby s 1 lžičkou Nescafé "Espresso". Na pánev nalijeme olej, necháme rozehřát a vložíme omytá stehna. Zprudka orestujeme, aby…
Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vše kromě solamylu. Těsto na vále zpracujeme, uděláme 4 šišky knedlíků a obalíme v solamylu.…
Kousky kuřecího masa podušené se žampiony a jemnou smetanovou omáčkou jsou ideálním tipem na rychlý oběd či večeři. Tento jednoduchý recept zvládnete během chvilky a…
Staročeský recept, pocházející z kuchyně našich prababiček. K jeho přípravě potřebujete jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob…
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí…
Na vánoční tabuli nesmí nikdy chybět vánočka. Pokud máte v rodině vegany, nebo bezlepkáře, zajisté oceníte tento recept na bezlepkovou vánočku, bez mléka a vajec,…
Uzené maso opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem.Pak nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme…
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu…
Žloutky utřeme do pěny s polovinou prosátého cukru a vmícháme šťávu z citrónu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme zbylý cukr a prosátou mouku se solamylem. Bílkovou…
Žloutky utřeme do pěny s polovinou prosátého cukru a vmícháme šťávu z citrónu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme zbylý cukr a prosátou mouku se solamylem. Bílkovou…
Smícháme krůtí maso a zeleninu, posypeme kořením, solamylem, sladkou paprikou (pro hezkou barvu), zakapeme sojovou omáčkou a olivovým olejem, zamícháme a dáme na hodinku…
Omáčka - smísíme sójovou omáčku s troškou cukru (možno vynechat) a utřeným česnekem (možno okyselit).Nesolená prsa vcelku obalíme ve škrobu a usmažíme ve vyšší vrstvě…
Dlouhé pečení guláše v troubě nám zajistí, že se maso dokonale provaří a změkne. Přísady a příchutě, které máme v guláši rádi si tam samozřejmě můžeme rovněž přidat. A…
Těsto - všechny ingredience smícháme dohromady a zpracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Vyválíme 3mm silnou placku a vykrajujeme srdíčka - naskočí.…
Těsto - všechny ingredience smícháme dohromady a zpracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Vyválíme 3mm silnou placku a vykrajujeme srdíčka - naskočí.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Z uvedených surovin kromě masoxu uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa. Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme 1-2…
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a…
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, zázvor a česnek jemně nasekáme. Do hluboké rozpálené pánve dáme…
Není řízek jako řízek. Cikánský řízek je spíše smažená placička z kuřecího masa. Avšak pokud vyzkoušíte tento recept, zajisté ho nebudete dělat naposledy. Zajímavá směs…