Bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Přílohy 14 názorů

Suroviny

Těsto:
360 g vařených oloupaných brambor (vařených ve slupce)
80-100 g solamylu
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme téměř zchladnout, pak oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme solamyl a vytvoříme tvárné těsto, které nebude lepit. Nesolíme, aby těsto nezačalo řidnout!

  2. Množství škrobu záleží na kvalitě a druhu brambor. Pokud těsto bude lepit, škrob ještě přidáme dle potřeby.

  3. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na dílky - nočky a ty můžeme rovnou naházet do vroucí osolené vody. Pokud si chceme s těstem více pohrát, uděláme z nočků kuličky.

  4. Po vhození do vody mírně trhneme hrncem, aby se nočky / knedlíčky odlepily ode dna. Do minutky vyplavou na hladinu, pak je povaříme ještě cca 3 - 4 minuty, vyndáme cedníkem a v míse omastíme výpekem z masa, troškou rozpuštěného másla nebo oleje.

  5. Knedlíčky jsou velmi jemné a nadýchané. Přemýšlel jsem, čemu se svou konzistencí podobají a nic chytřejšího, než žužu nebo marshmallow mne nenapadlo.

  6. Hodí se jak k pečenému nebo dušenému masu se zelím, špenátem... , tak i na sladko s mákem, perníkem, povidly...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 617 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí

  • bohynovka bohynovka

    Jirko, takze u nas dnes opakovani a opet velky uspech, tentokrat opozdene k husim prsum, cervenemu zeli a svatomartinskemu. Pohadka, tisicere diky:-*!

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Marie Svarcova: ...děkuji:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    <3:yes::-K skvělé

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    janaerikmarie: ...děkuji za vyzkoušení a jsem rád, že chutnaly:-K:-K:-K ..."ale chybí mi tam ta súl" - proto je dobré je omastit výpekem, ten nahradí sůl skvěle<3 ;-)

    Odpovědět

  • janaerikmarie janaerikmarie

    Tak jsem také zkusila,s těstem se pracovalo naprosto skvěle, jsou chutné,ale chybí mi tam ta súl,přestože jsem mnohem víc osolila vodu na vaření, zcela určitě budu dělat,díky<3

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    mtvrdikova: ...děkuji za vyzkoušení:-K:-K:-K ...jsem moc rád, že se povedly a chutlaly:yes::-K

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Hezké odpoledne, dnes ke králíkovi a jsou SUPER:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    zdepre: ...nevím, netuším, koukal jsem v rychlosti na pár web.stránek, a klöse jsem našel ze syrových brambor nebo s vejcem v těstě?? ...ale je to možné... ;-):-K

    Odpovědět

  • zdepre zdepre

    A také jsou to německé klöse

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    bohynovka: ...děkuji za vyzkoušení:-K, jsem rád, že měly úspěch:-K:-K:-K
    Eja57: ...s tím mám podobný problém;-):-D:-K
    Nadja: Vikina: ...děkuji:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Na první pohled jsem myslela, že to jsou malé brambůrky - moc pěkné. <3

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    No ale ty jsou<3! Hned jsem je musela vyzkouset k pecene kotlete, i kdyz byla v planu uplne jina priloha. A jak rika muj muz, tohle by fakt slo. Jen mu to evokovalo pravy vidensky (a lehce oslizly) nok.
    Parada:yes:, urcite nebyla premiera zaroven dernierou.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Znám, jsou výborné, k vepřovému i hovězímu a špenátu :yes:
    ( Kdybych je neznala, tak nic, co se podobá jakkoli žužu či maršmelounům bych neuvařila:-D)

    Odpovědět

  • Vikina Vikina

    Jsou výborné, dělám dlouho. Jsou to vlastně polské kluzki. Dávám bod<3

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborove nocky ze dvou surovin bramborové noky solamyl

Zapomněl/a jsem heslo