Houbový guláš bez masa
Recept ještě nebyl hodnocenUvařte si ten nejlepší houbový guláš, který je plný hub a nechybí v něm ani slanina a paprika. Pokud jste se tedy vrátili z lesa s plným košíkem hub, na nic nečekejte a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařte si ten nejlepší houbový guláš, který je plný hub a nechybí v něm ani slanina a paprika. Pokud jste se tedy vrátili z lesa s plným košíkem hub, na nic nečekejte a…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Husí játra jsou opravdovou pochoutkou. Stačí je orestovat na špeku a dochutit solí a pepřem. K nim můžeme podávat třeba na másle opečenou kedlubnu s kurkumou a žampiony…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita…
Mezi jednu z nejvíce opomíjených surovin v kuchyni patří bezesporu vnitřnosti. I takové ledvinky umí být při správné úpravě chutnou delikatesou. Ledvinky na špeku…
Rybí filé na špeku a zelenině je vynikající pokrm, který spojuje jemnou chuť rybího masa s výrazným aroma špeku a čerstvé zeleniny. Rybí filé na špeku a zelenině je…
Pečená kuřecí stehna patří snad mezi nejčastěji připravované pokrmy. Maso je skvěle naporcované a ochutit ho můžete na nekonečno způsobů. Kuřecí stehna na špeku, s…
Vyštípnuté výhonky česneku najdou své využití v kuchyni, jsou totiž šťavnaté, křupavé a mají jemně česnekovou chuť. Vylepšete s nimi klasické snídaňové jídlo - míchaná…
Lilek s bulgurem je výživné a chutné jídlo, které kombinuje jemnou chuť pečeného lilku s křupavým a lehkým bulgurem. Tento pokrm je obohacen o čerstvé bylinky, houby a…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Cuketová polévka je skvělý způsob, jak zužitkovat i starší přerostlé kusy cukety. Jen z nich musíme před vařením vydlabat tvrdá jádra a oloupat tlustou slupku. V tomto…
Voňavé lišky na špeku, pečená dýně, křupavý květák a volská oka tvoří jednoduché, ale výborně vyladěné jídlo. Barevný talíř, který zasytí, potěší a navíc je šetrný k…
Barevný podzimní pokrm plný jemné a vyvážené chuti. Křehké kuřecí kousky se spojí s nasládlou dýní hokaido a pórkem v bohaté smetanové omáčce. Díky nižšímu množství…
Kuřecí prsa mají jemné maso, které však má tendenci být při dlouhé tepelné úpravě vysušené. Tomu můžeme předejít jejich prošpikováním slaninou a třeba i párkem.…
Pečení v sáčku zachová králičímu masu šťavnatost a spojí ho s vůní uzeného špeku, česneku i bylinek. Jednoduchý pokrm, který se téměř připraví sám, a na talíři chutná…
S přicházejícím chladným obdobím si tělo říká o sytější pokrmy. Připravte tyto skvělé plněné knedlíky k víkendovému obědu a možná si budete muset pospíšit, aby na vás…
Nevíte co se zbylým kuřecím masem? Využijte jej do jednoduchého a sytého pokrmu. Maso postačí jen orestovat se spoustou zeleniny ve wok pánvi. Podávat jej můžeme s…
Voňavé masové závitky plněné slaninou, cibulí a kysaným zelím jsou jako stvořené pro milovníky tradiční kuchyně. Při pečení se chutě krásně propojí a vznikne syté jídlo,…
I jen dvě suroviny stačí k vytvoření dobré pochutiny. Kousky kvalitního iberijského špeku stačí dochutit mletou paprikou a rozmixovat do hladké konzistence. Je to sice…
Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme…
Starší oschlé bagety nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Snažíme se namačkat je do mléka, pokud chybí, trochu dolijeme. Na pánev dáme špek, až se…