Houbový guláš s masem a zeleninou

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Houby 3 názory

Suroviny

kousek vepřového masa (asi 200 g nebo více)
olej
malý kousek špeku
cibule
sůl
pepř
2 lžičky sladké papriky
čerstvé tvrdší houby
gulášové koření
2-3 stroužky česneku
masový nebo zeleninový vývar
hotová jíška
zelenina (např. paprikový lusk, fazolky, kostičky mladé cukety, plechovka fazolí, oloupaná rajčata apod.)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji a kousku špeku (špíček je tam pro vůni, lze vynechat) osmahneme středně velkou cibuli dorůžova, přidáme na kostky nakrájené maso, mírně opečeme, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou, zpěníme. Zamícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem.

  2. V druhém kastrolku mírně podusíme houby nakrájené na větší kostky (nejlépe jen trochu podlité vodou), zasypeme gulášovým kořením a odstavíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu houby, prolisovaný česnek, necháme chvíli společně dusit a zahustíme hotovou jíškou. Přidáme na nudličky pokrájený paprikový lusk nebo konzervu bílých fazolí, zelené fazolky a pod., podle možností. Chvilku společně povaříme.

  3. Zeleninu lze vynechat, ale se zeleninkou je to lepší a pestřejší. Podáváme s bramborami, těstovinami, rýží - prostě co má kdo rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový guláš s masem a zeleninou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Jedlo bolo fakt chutné, recepty výborné. Ale toľko chváliť ma netreba, :-K , ja varím veľmi rada, a keď ma suroviny oslovia, tak niet o čom rozprávať. Ďakujem.:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    tejaja (moderátorka): Tááák, a teď nevím, co napsat. Mohla bych zkopírovat před chvílí napsaný komentář k houbové polévce se sýrem a platilo by to pořád stejně, ne-li více! :-!:yes::-D:-K Ale opravdu moc děkuji za vyzkoušení mého dalšího receptu :yes::-D:-K, je nejméně tak zdařile uvařen a vyfotografován, jako ta polévka. :-D;-):-8:yes:<3:-K Jseš opravu PANÍ kuchařka, všechno skvěle uvaříř, přidíš svojí invenci a jídlo od tebe je parádní. Jak se říká, čistá práce! :-):yes:<3 (To se tak u nás v Čechách říká kvalitním, zdařilým a nepřeplácaným výtvorům - nejen ve vaření, ale všeobecně, máte to rčení i na Slovensku?) Terezko opravdu velký dík za vyzkoušení, pochvalu i vyfocení. Před nedávnem jsem se zařekla, že sem už nebudu dávat žádné recepty bez fotografie, ale ty tvoje pěkné fotky mně poňoukají, abych zase občas nějaký (hlavně podpňovkový :-D;-)) recept přidala!;-):-D:-D Děkuji ti na sto tisíckrát za vše, vyzkoušení i vyfocení receptu a jsem moc ráda, že recept nezklamal a jídlo chutnalo! :-D Moc zdravím!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na tento recept padla ďalšia várka podpňoviek (václavky). :-D Prišlo mi zbytočné dusiť huby zvlášť a potom to zmiešať, takže som mäso a huby robila spolu. Spolu orestovala a spolu dusila. Namiesto gulášového korenia som použila maďarskú gulášovú pastu. Dobré papanie to bolo. ;-):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninový guláš s masem

Zapomněl/a jsem heslo