Mrkvový salát s koriandrem
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvový salát s koriandrem je svěží, voňavý a krásně kořeněný. Kombinace křupavé mrkve, římského kmínu, citronové šťávy a čerstvého koriandru dodá salátu exotický nádech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkvový salát s koriandrem je svěží, voňavý a krásně kořeněný. Kombinace křupavé mrkve, římského kmínu, citronové šťávy a čerstvého koriandru dodá salátu exotický nádech…
Dušené vepřové nudličky s mrkví nabízí lahodnou kombinaci šťavnatého masa a sladké mrkve. Je to vydatný a chutný pokrm, který si vyžádá trochu času, ale odmění vás plnou…
Šampiňóny umyjeme, prekrájame na menšie kúsky, dáme variť do slanej vody na cca 4-5 minút. Scedíme, vychladíme. (Lesné huby varíme dlhšie a opatrne s kombináciou…
Grilované rybí souvlaki přinese na váš stůl svěží středomořskou atmosféru. Jemná citronová marináda s koprem podtrhne chuť ryby, která se na grilu s bramborami a…
Smažený kapr s teplým fazolovým salátem je skvělou volbou, když chcete spojit tradiční chuť ryby s lehčím a svěžím přílohovým salátem. Křupavá ryba, doplněná barevnou…
Mrkvová bábovka je vláčná, voňavá a překvapivě lehká. Díky nastrouhané mrkvi zůstává dlouho čerstvá a má příjemně nasládlou chuť. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji a…
Jehněčí kýta pečená na černém pivu je dokonalý sváteční pokrm. Hořké a lehce nasládlé tóny piva tvoří základ výrazné omáčky, kterou zjemní smetana s jogurtem. Na závěr…
Chystáte oslavu a přemýšlíte, čím překvapit své hosty? Vyzkoušejte tyto paštičky s lososovou pomazánkou. Snadno je připravíte z již rozváleného listového těsta, takže…
Když za oknem šustí listí a déšť jemně bubnuje na parapet, nastává ta pravá chvíle na voňavý dýňový koláč. Tento recept nabízí poctivé linecké těsto, sladkou dýňovo…
Jednoduchý a voňavý dezert s jablky a skořicí. Křupavý chlebík, jemně karamelizovaná jablka a vůně skořice vytvářejí dokonalou kombinaci sladké chuti. Skvělý tip na…
Zelný salát se strouhanou mrkví a sladkokyselou zálivkou je perfektním doplněním vitamínů zejména v podzimním a zimním období. Podávat ho můžete k třeba k pečenému masu…
Říkáte si, že taková jednoduchá věc, jako jsou bramboráčky, vás nemůže ničím překvapit? Omyl. Tento recept s tvarůžky a zakysanou smetanou promění klasické bramborové…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Omytá jablka nakrájíme na tenké klínky a ihned pokapeme citronovou šťávou.Ořechy nasekáme na hrubo. Brusinky můžeme chvíli předem namočit do rumu, ale není to nutné…
Játra často rozdělují strávníky na dva protipóly. Pokud však patříte k těm, kteří tuhle část vnitřností mají rádi, můžete se inspirovat snadným a rychlým receptem. K…
Lehký a svěží salátek z kedlubny, mrkve a vajec propojuje tvaroh, sýr a majonéza. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, pořádně odleželý a vychlazený z lednice. Ozdobit ho…
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou je poctivý pokrm, který potěší milovníky české kuchyně. Kombinace masa, slaniny, klobásy a kořenové zeleniny vytváří syté a…
Velice chutný salát složený z výživných surovin. Zemitou červenou řepu, křupavé okurky, lahodné fazole a cibulku doplní olivový olej a citronová šťáva. Konečnou chuť…
Letní ovocný salát je vitamínová bomba jako stvořená do horkých dní. Ideální je podávat jej vychlazený nebo na něj použít mražené ovoce. Dochucený kokosovým likérem je…
Jednohubky s guacamole a krevetkami spojují svěží avokádový krém s lehce nasládlou chutí mořských plodů. Lehké a efektní pohoštění, které dodá každé oslavě nádech…
Bez bohatě obloženého talíře spousty různými druhy cukroví by to nebyly ty pravé Vánoce. Cukroví z těsta se zakysanou smetanou, bohatě posypané třtinovým cukrem a…
Slívový kompot je skvělý způsob, jak si uchovat sladkou chuť švestek či blum na chladnější měsíce. Díky jednoduchému cukrovému nálevu získají plody jemně nasládlou chuť…
Nekynuté lívance připravíme snadno během chvilky. Vše stačí jen smíchat a pak lívance osmažit. Připravit je můžeme netradičně i s mákem a citronovou šťávou. Po smažení…
Řepu nastrouháme na jemno, přidáme zbylé suroviny. Vše promícháme, dochutíme dle chuti a dáme vychladit.