Kuřecí prso s jablky, šalotkami a fenyklem

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

1 větší kuřecí prso
1 větší tvrdé jablko
4 šalotky
několik plátků fenyklu
máslo
olej
sůl, pepř
2 lístky sušené šalvěje
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Jablko rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky jablek opékáme dozlatova. Těsně před dokončením přidáme několik plátků fenyklu, maličko v prstech rozemnuté šalvěje a necháme fenykl změknout.

  2. Na druhé pánvi na kousku másla pomaličku zkaramelizujeme šalotky nakrájené nadrobno.

  3. Na třetí pánvi na troše oleje připravíme kuřecí prso pokapané citronovou šťávou, osolené, opepřené, minutková příprava, čas dle velikosti prsa. Necháme chvíli odpočinout.

  4. Podáváme na tenké plátky nakrájené prso, šalotky a jablka s fenyklem. Třeba s bagetkou.

Poznámka od kuchařky

Fotka je moje z Labužníka, recept volně upraven.

Komentáře k receptu Kuřecí prso s jablky, šalotkami a fenyklem

K receptu nejsou žádné komentáře.