Pivní tuňáková pomazánka

Pomazánky Doba přípravy: 10-15 minut 0 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 10-15 minut 0 názorů

Suroviny

125 g tvarohu
1 cibule
50 ml světlého piva
150 g tuňáka v olivovém oleji
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička hořčice
sůl
pepř
1 malá chilli paprička (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli drobně nakrájíme, promícháme se všemi ostatními přísadami a necháme vychladit. Podle potřeby dochutíme a milovníci ostrých jídel si mohou přidat nadrobno pokrájenou chilli papričku bez semen.

  2. Vychlazenou pomazánku mažeme na plátky pokrájeného pečiva nebo topinek.

  3. Mazala jsem na krajíčky obyčejného chleba, obložila vařeným vajíčkem, posypala jarní cibulkou (výborný by byl i pórek) a přidala pár cherry rajčátek.

Poznámka od kuchařky

Recept je ze starého čísla časopisu Zahrádkář, recept jsem upravila.

Vím, že tu je hodně tuňákových pomazánek, ale tuto pivní jsem nenašla.

Komentáře k receptu Pivní tuňáková pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tuňáková pomazánka top recepty jarošovská pivní pomazánka