Farfalle s tuňákem, pórkem a modrým sýrem

Těstoviny Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Těstoviny Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Suroviny

300-400 g těstovin farfalle
sůl a mletý pepř
1 větší pórek
2 lžíce olivového oleje
1 konzerva tuňáka
1 lžíce citronové šťávy
100 g sýra s modrou plísní
cherry rajčátka a lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu tzv. na skus. Než budou hotové, připravte směs z pórku a tuňáka.

  2. Pórek důkladně propláchněte a nakrájejte na plátky. Pak ho opečte v hluboké velké pánvi nebo kastrolu na olivovém oleji doměkka, trvá to jen několik minut. Přidejte tuňáka (ideální jsou větší kousky, postačí ale i drcený a bez šťávy, tu slijte), citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Směs krátce prohřejte, stačí 1-2 minuty, pak vypněte plotýnku a pánev přiklopte poklicí.

  3. Sýr nakrájejte na malé kostky nebo ho rozdrobte na kousky.

  4. Uvařené těstoviny slijte, vsypte je do pánve ke směsi z pórku a tuňáka a dobře promíchejte. Těstoviny rozdělte na talíře, přidejte modrý sýr a ozdobte lístky bazalky a rozpůlenými rajčátky, chcete-li.

Poznámka od kuchařky

Karolína - domácí kuchařka

Komentáře k receptu Farfalle s tuňákem, pórkem a modrým sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.