Kalamáry marinované a odlehčený salát Coleslaw (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Taevita Kuchařka: Taevita

Mořské plody 0 názorů

Suroviny

500 g kalamárů - tuby
100 ml olivového oleje
5 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
hrst krájené zelené petrželky
slunečnicový olej
Salát:
malá hlávka zelí
4 mrkve
sůl
pepř
200 g bílého jogurtu
200 g zakysané smetany(pozor na škrob!)
lžíce citronové šťávy
kokosový cukr dle chuti
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Tuby opláchnu, nakrájím a naložím do marinády.

  2. Marináda na kalamáry:
    do 100 ml olivového oleje rozmačkám 5 stroužků česneku, přidám podle chuti mletý pepř, sůl, hrst krájené zelené petrželky.
    Smíchám. Do toho dám marinovat 500 g kalamárů - tuby na 20 minut.

  3. Kalamáry postupně restujeme na pánvi s olejem do měkka.

  4. Coleslaw : Malou hlávku zelí nakrájím na jemno, osolím a v míse pomačkám kvedlačkou, až pustí šťávu. Přidám 4 nastrouhané mrkve, opepřím, přidám zakysanku, jogurt. Dochutím citronovou šťávou a kokosovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kalamáry marinované a odlehčený salát Coleslaw (Dělená strava podle LK - Zvířata)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty