Srnčí panenka na víně
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky. Do druhé misky nasypte ovesné vločky. Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby…
Nejprve jsem si oloupala jablka a nakrájela je na kostičky. Dala jsem je do misky, kde jsem je zakápla šťávou z citronu, aby mi nezhnědla.Do jiné mísy jsem nasypala…
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
Nejdříve si připravte náplně (do kastrolu mléko,přidat ořechy/mák, cukr a za stálého míchání nechte provařit, až hmota zhoustne), zakapejte citr.šťávou a dejte vychladit…
Uvaříme červenou čočku.Smícháme s cibulí a paprikami nakrájenými na drobné kostičky, rajčátka nakrájíme na půlky.Zálivku připravíme vymícháním všech ingrediencí do…
Kuřecí prsa nařízneme úzkým a ostrým nožem a vytvoříme v nich kapsu, kterou naplníme špalíčky uzeného bůčku. Sepneme kovovými jehlami nebo párátky a na povrchu osolíme. …
Do misky nastrouháme najemno očištěnou mrkev, přidáme tvaroh, tuňáka, nasekanou petrželku, šťávu z citronu a vidličkou promícháme.Pomazánku ještě dochutíme solí a pepřem…
Chřest si od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce. Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy. Mezitím si připravíme…
Nejprve si připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do…
Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také…
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a jemně pokapeme olejem.Lososa natrháme nebo nakrájíme na středně velké kousky. Lososa osolíme, opepříme.Na pánvi s…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nastrouhanou cibuli, okurky a 3 vejce. Další 3 vejce ponecháme na ozdobu…
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Žloutkové dortíčky svou jasnou barvou rozzáří sváteční stůl. S těstem se velmi dobře pracuje, když je odleželé, nelepí se při rozvalování. Konečné zdobení je na vás, zda…
Tajemství popraskaného efektu je v odložení těsta do chladu a v hustém obalení v moučkovém cukru. Barevný kontrast ještě můžete zvýraznit tím, že do těsta přidáte kakao.…
Řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.Olivový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku, tymián, sůl a pepř smícháme.Přidáme řepu,…
Řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.Olivový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku, tymián, sůl a pepř smícháme.Přidáme řepu,…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Tato jednoduchá klasická bílá omáčka z másla a šlehaných žloutků se skvěle hodí k rybám či zelenině, například chřestu. Jemná krémová omáčka je díky citronu příjemně…
Osmažené kuřecí biftečky podáváme s výbornou omeletou ochucenou čerstvými zelenými bylinkami, ve které se skrývá uvařený chřest. Jako příloha se hodí například šťouchané…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Přidáno před 59 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová
Co je zač holčička z Granka? Hnědé zlato z ČSR i díky její tváři sbíralo jednu cenu za druhou
Dokonalá domácí nutella: Připravíte si klasiku z lískových oříšků nebo verzi s bílou čokoládou?