Žlutá rýže s kapustou
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli,…
Očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme celer. Zalijeme vývarem a vaříme, po chvíli přisypeme jíšku- odhadem (nebo si ji vyrobíme z hlad. mouky a másla). Dovaříme, až je…
Bílý chřest vezmeme do rukou a od uříznutého konce ho ohýbáme, až se zlomí. Ulomí se dřevnatější část, tu můžeme použít třeba do polévky a zbytek těsně pod hlavičku…
Všetky suroviny na mäsovú zmes dobre premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky hrubé asi 1 cm. Na suchej panvici opečieme z oboch strán, aby zmäkli. Plátky…
Všetky suroviny na mäsovú zmes dobre premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky hrubé asi 1 cm. Na suchej panvici opečieme z oboch strán, aby zmäkli. Plátky…
Brambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu. Přidáme…
Na trošce olivového oleje zpěníme cibuli, přidáme sójový granulát a mražený hrášek, podlijeme 1/2 hrnku vody, přidáme sůl, trochu pepře, vegetu. Po chvilce přidáme…
Do pekárny dáme pivo a přidáme ostatní suroviny a pekárnu zapneme na program "těsto". Vykynuté těsto rozdělíme na menší bochánky, které každý zvlášť vyválíme a uděláme…
Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka, osolíme, přidáme půlkolečka cibule, trochu petrželové natě, zalijeme vývarem a pod pokličkou uvaříme nebo v troubě…
Flameri z ovesných vloček s ovocem je lahodný a dezert, který kombinuje konzistenci kaše z ovesných vloček s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Tento jednoduchý, ale…
Velmi efektní dort složený z roládových plátů promazaných jahodovým krémem je zcela bez mouky, takže ho mohou bez obav jíst i lidé citliví na lepek. Přestože na první…
Na lyžici oleja opražíme na maličké kocky narezanú papriku ( kým nezmäkne ). Zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme papriku, sekanú vňať, maslo, soľ a korenie. Dobre…
Blaťácké zlato nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zalijeme smetanou a rozmačkáme tak, aby z toho byla kašička. Poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku, trochu…
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme sladkou papriku. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na asi 2 cm kostky, přidáme je do hrnce, podlijeme a vaříme do měkka.…
Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse. Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení,…
Kysané zelí zalijeme pikantním nálevem s chilli papričkami. Zelí dále dochutíme cibulí, kapií a klobásami. Zelí si můžeme dát hned, lepší je ale týden počkat, až se…
Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím připravíme zbytek na kynuté…
Smažená lilková kolečka plněná šunkou a sýrem jsou lahodnou kombinací křehkého lilku a rozpuštěného sýra se šťavnatou šunkou. Tento pokrm přináší výraznější chutě, které…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Čirok i hrách každý zvlášť přes noc namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Čirok vaříme přibližně 50 minut, hrách 30 minut. Drobně nakrájenou cibuli restujeme…
Reďkovku aj zeler na tenko nakrájame. Vodu zvaríme s octom a feniklom, rozpustíme soľ, po miernom schladnutí vmiešame med a rozpustíme. Zalejeme reďkovku so zelerom,…
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne…