Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chřestové rizoto Provence

Chřestové rizoto Provence

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Chřest očistíme a je-li třeba, oloupeme. Očištěný chřest nalámeme (neřežeme) na špalíky asi 2 -3 cm dlouhé a povaříme asi 5 min ve vodě. Vodu slijeme a chřest necháme…

honzam

45 min

Fit fazolové placky

Fit fazolové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Fazole rozmixujeme na kaši. Přidáme nakrájenou cibuli, vejce, česnek a majoránku. Mixujeme. Přisypeme sýr a dosolíme. Pokud je těsto tekuté, přidáme mouku (celozrnnou)…

Eviss

40 min

Pošírovaný chřest s rýží

Pošírovaný chřest s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…

spagetka

65 min

Bramborový salát netradičně

Bramborový salát netradičně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Uvařené a oloupané brambory pokrájíme na plátky a mírně osolíme. Okurky, olivy a ředkvičky pokrájíme na lístky. Vše promícháme, vsypeme pokrájený polníček a na tenká…

honzam

60 min

Koláče z pořadu Petra Stupky

Koláče z pořadu Petra Stupky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vejce vyšleháme s pískovým cukrem a olejem. Smícháme s moukou, solí, citronovou kůrou a kvasnicemi rozpuštěnými ve vlažné vodě. Vypracujeme hladké těsto, které dáme…

mlsoun

60 min

Lilkové šneky

Lilkové šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.Přichází moment, kdy je…

Mungo polévka

Mungo polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Fazolky namočíme přes noc. Vodu slijeme a na másle osmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme kurkumu a tandori. Krátce opečeme a zalijeme vodou. Přidáme fazolky a vaříme do…

Špenátové quiche (kiš)

Špenátové quiche (kiš)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Quiche je slaný koláč s náplní. Křehké těsto plné másla skvěle doplňuje náplň ze slaniny, špenátu a vajec. Smetana ke šlehání náplň zjemňuje a sýr feta dodává slanost.…

Klubert

65 min

Jemné řízky bez práce

Jemné řízky bez práce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Plátky mäsa naložíme do pripravenej marinády a prikryté potravinárskou fóliou dáme na noc do chladničky. Po odležaní vyberieme také množstvo mäsa, aké práve chceme…

Jehněčí s kostí na pórku

Jehněčí s kostí na pórku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zmiešame prelisovaný cesnak, olej, mletú papriku a soľ na pastu. Pastou natrieme mäso. Do pekáča dáme na kocky narezanú slaninu a na kolieska narezaný pór. Naň uložíme…

tejaja

60 min

1 1764 1765 1766 1767 1768 2145