Telecí ragú s mandlemi

gmptop Kuchař: gmptop

Jiné maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg telecí kýty
1 citron
150 g spařených a oloupaných mandlí
500 g cibule
4 PL másla
sůl
bílý pepř
¼ KL šafránu
1 PL horkého vývaru
3 dl vývaru
1 PL sekané petrušky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyté a očištěné od blan, pokrájíme na kostky, dáme do mísy a silně zkropíme citronovou šťávou, zasypeme pepřem a osolíme. Odstavíme na zhruba půlhodinu.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky. V hrnci na přepuštěném másle osmahneme cibuli, přihodíme maso, ve vývaru namočený šafrán. Restujeme, mírně podlijeme a necháme dusit za trvalého podlévání. Přidáme spařené a oloupané mandle.

  3. Společně dusíme ještě asi 30 minut. Hlídáme, aby se maso nerozdusilo a nebyla z toho mňaga. Nakonec přidáme petrušku a podáváme.

Poznámka

Nehlídal jsem dostatečně a rozdusilo mi se. Některá jídla lépe nefotografovat :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Telecí ragú s mandlemi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty na telecí ragů kuřecí ragů s mandlemi telecí ragú s hříbky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít