

Telecí ragú s mandlemi
Suroviny
- 1 kg telecí kýty
- 1 citron
- 150 g spařených a oloupaných mandlí
- 500 g cibule
- 4 PL másla
- sůl
- bílý pepř
- ¼ KL šafránu
- 1 PL horkého vývaru
- 3 dl vývaru
- 1 PL sekané petrušky
Postup přípravy receptu
Maso umyté a očištěné od blan, pokrájíme na kostky, dáme do mísy a silně zkropíme citronovou šťávou, zasypeme pepřem a osolíme. Odstavíme na zhruba půlhodinu.
Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky. V hrnci na přepuštěném másle osmahneme cibuli, přihodíme maso, ve vývaru namočený šafrán. Restujeme, mírně podlijeme a necháme dusit za trvalého podlévání. Přidáme spařené a oloupané mandle.
Společně dusíme ještě asi 30 minut. Hlídáme, aby se maso nerozdusilo a nebyla z toho mňaga. Nakonec přidáme petrušku a podáváme.
Poznámka
Nehlídal jsem dostatečně a rozdusilo mi se. Některá jídla lépe nefotografovat :D
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Telecí ragú s mandlemi
K receptu nejsou žádné komentáře.