Kuřecí kousky se žampióny
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na větší kostky, naložíme je den dopředu do oleje s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem.Na rozehřátou pánev dáme kuřecí maso a zprudka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, naložíme je den dopředu do oleje s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem.Na rozehřátou pánev dáme kuřecí maso a zprudka…
Bůček si omyjeme a dáme na linku. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka nejlépe, tam je to měkké a dobře se řeže.…
Kdo by dokázal odolat vláčnému a nadýchanému koláčku z kynutého těsta, plněnému makovou, tvarohovou či ořechovou náplní? Tyto koláčky jsou výborné nejen na svatbu, ale i…
Postup:Maso odblaníme a nakrájíme na menší nudličky,promícháme s marinádou a dáme odležet do lednice-nejlépe přes noc. Na oleji osmahneme cibulku,přidáme marinované…
Vejce, mouku, mléko a sůl dobře rozmícháme a nalijeme na rozehřátou pánev s troškou oleje. Poklademe plátky uzeniny a rajčat, okořeníme a posypeme na nudličky nakrájeným…
Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik) vymastíme masťou, vysypeme strúhankou,…
Maso osolíme, okořeníme a smícháme s utřeným česnekem. Paprikám uřízneme vršek se stopkou (můžeme ho nakrájet na nudličky a přidat do omáčky nebo vrátit a spíchnout…
Maso nařízneme v polovině, vytvoříme plát a okraje tukového krytí nařízneme, aby se maso nekroutilo.Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Každý plátek…
Z cukety lze připravit mnoho skvělých pokrmů, například tuto lahodnou a jemnou omáčku s gorgonzolou, která je ideální k těstovinám. Pokud chcete recept trochu počeštit,…
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Zalijeme vodou a necháme vařit, než je zcela měkká.Kuskus zalijeme vařící vodou v poměru kuskus:voda 1:2.…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm Šmakouna, nakrájeného na hranolky. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Do pánve vložíme pokrájené bílé…
Plátky vepřového masa rozklepeme, osolíme a opepříme. na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do…
Prsa nakrájíme na nudličky-stehna vykostit a nakrájet na menší kousky(používám je častěji), opečeme na oleji, osolíme, opepříme. Přidáme na nudličky celer, podusíme do…
Milovníky aromatických sýrů potěší pomazánka z olomouckých tvarůžků, majonézy a Lučiny. Lahodná pomazánka je snadná na přípravu a nejlépe si ji vychutnáte na křupavé…
Neodmyslitelnou součástí štědrovečerní večeře je bramborový salát, který může mít spoustu obměn a každá rodina má ten svůj vyzkoušený recept. Salát s řapíkatým celerem a…
Houbami a špekem vonící kroupeto je vařené podobně jako italské risotto, ale nese si české tradiční chutě. Porci na talíři navíc dozdobí lístečky růžičkové kapusty a…
Voňavá směs mrkve a bílého zelí na kari nabízí rychlý bezmasý pokrm plný barvy a koření. Jemná kombinace zeleniny, kokosového mléka a kešú ořechů potěší každého, kdo…
Těstoviny mac&cheese, oblíbené v Americe připravíte snadno i doma. Základem je dobře vyzrálý cheddar a dokonale krémový bešamel. Na výběru surovin si dejte opravdu…
Zemitá chuť červené řepy podávaná s jemnou mozzarellou a vlašskými ořechy potěší milovníky salátů. Zatímco balsamico krém dodá jemnou nasládlost a kořenitost, o kyselost…
Poctivá slepičí polévka z pomalého hrnce přijde k chuti v chladných dnech. Dlouhé vaření dodá vývaru sílu i bohatou chuť. Talíř této horké polévky pomůže v boji proti…
Z pár základních surovin můžeme připravit lahodné zelné placky, které neobsahují žádný tuk navíc. Pečené placky jsou krásně křupavé a perfektně je doplní oblíbený dip.…
Čevabčiči z mletého masa je oblíbenou součástí obědového menu mnoha restaurací. Příprava je přitom tak snadná, že si je během hodinky připravíte i doma. S bramborami,…
Tahle polévka z červené čočky je hřejivá, voňavá a rychle hotová. Kombinace zeleniny, zázvoru, karí a papriky vytváří bohatou chuť, která zahřeje i zasytí. Skvěle…