Pečená husokachna na divoko

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

1 husokachnu
1 cibuli (velkou)
3 stonky řapíkatého celeru
1/4 celeru (menší)
sůl
kmín
4 bobkové listy
jalovec
nové koření
celý pepř
200 ml černého piva
2 jablka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Husokachnu omyjeme, osušíme. V hmoždíři si nadrtíme jalovec, nové koření a celý pepř. Husokačku osolíme, okmínujeme z obou stran i dutinu břišní. Nakonec jí z obou stran posypeme rozdrceným divokým kořením.

  2. Jeli možnost tak je dobré dát takto připravenou husokačku do pekáč a dát do chladna a nechat celou noc odpočívat. Když není čas nedá se nic dělat.

  3. Oloupanou cibuli, celer i řapíkatý celer, nakrájíme na kousky. Jablka přepůlíme a dáme do břišní dutiny husokačky. Dáme do pekáče, přihodíme bobkové listy na to položíme husokačku.

  4. Podlijeme pivem, přiklopíme druhým pekáčem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C pečeme zhruba 30 minut. Poté troubu stáhneme na 160°C a za občasného polévání výpekem pečeme 3 hodiny.

  5. Ke konci pečení pečeme odkryté. Doba pečení je informativní, každý se řídí podle své trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 198 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená husokachna na divoko

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Marcel:Kupuji v Kauflandu ve sklenici

    Odpovědět

  • Marcel Marcel(neregistrovaný)

    jak děláte červené zelí?:-//

    Odpovědět

  • Randula Miroslav Randula Miroslav(neregistrovaný)

    Vážení,pižmová kačka a husokachna je jak asiat vedle sředoevropana.
    pižmová kačena má váhu 1,6 - 3,5 kg dle pohlaví a husokachna 3,5- 6 kg.Ale jinak dobrý recept.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Dávala jsem je rozpůlené do břišní dutiny:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jarda Kadic: Jardo a chceš řící, že s kočkou a pejskem v kuchyni ano? Nezlob se, myslím to z legrace:-K, ale trošku jsi mi nahrál. Jinak znáš je určitě pod názvem kachny pižmové, nebo též barbarie ;-);-), mně osobně ten název husokachna taky moc nesedí, je to dost křečovitá složenina názvu, ale vím, že v marketu jsem se setkala s tím názvem, na trhu naopak pod názvem pižmovka ;-);-);-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Zuzka: my,když pečeme kachnu,tak ty jablka rozpůlíme.:-p dáváme podle toho, jestli děláme nadivanou,tak vedle,pokud neplnime, tak do kačky.:yes:
    S husokachnou,ani s kočkopsem zkušenosti nemáme:-)):-))

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Prosím o info, co ta jablka? Vcelku do kachny nebo pokrájet vedle?Díky

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    ;-) Mńam :yes: pro mně raději s bramborovým knedlíkem :-D:yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    K obrázku říkám jen: nekoukejte na to hladoví :-O Je to superžravé :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    K obrázku a popisu lze říci jediné: mňam:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: husokachna recept husokachna husokachna recepty recept husokachna co je husokachna recept na husokachnu jak upéct husokachnu kachna pižmová recept recepty husokachna kachna na divoko husokachna barbarie kachna pižmová recepty husokacena recept recepty na husokachnu recept na pečenou husokachnu husokacena pecena husokacena kačena na divoko upect husokachnu pečená kachna pižmová

Zapomněl/a jsem heslo