Květákový nákyp (DlabemeZdrave)
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme 10-15 minut v páře. Sýr nastrouháme nahrubo. Olejem vymažeme zapékací misku.Uvařený květák rozšťoucháme šťouchadlem na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme 10-15 minut v páře. Sýr nastrouháme nahrubo. Olejem vymažeme zapékací misku.Uvařený květák rozšťoucháme šťouchadlem na…
Rozpalte troubu na 180°C. Na malé pánvičce si mezitím na lžíci oleje osmahněte cibuli se slaninou, cca 2-3 minuty a pak dejte stranou(klidně to v pánvičce nechte). Ze…
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozválíme na velký obdélník. Oba sýry nastrouháme nebo…
Hamburgery patří v letní sezóně snad k nejoblíbenějším pokrmům. Máme pro vás recept na špičkový burger, plněný žampiony, cibulí a slaninou, od opravdového mistra…
4 velke zemiaky, vhodne na pecenie, poprepichujeme vidlickou dokola, (aby nam nevybuchli).Ponatierame olejom a cele posolime (tym dosiahneme chrumkavu kozku). My sme…
Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme…
1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme cca 5 minut dokud nezesklovatí. 2. Přidáme maso, sůl, pepř a kumín. Promícháme a osmažíme ze…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Květák. Co se vám vybaví? Smažený v trojobalu asi nejčastěji, nebo květáková polévka. Ale je i inspirací v indické kuchyni pro milovníky exotických chutí. Zkuste ale…
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.Pekáček vymažeme olivovým olejem a dno poklademe…
Mleté maso smícháme s nastrouhaným čedarem i eidamem, uzenou paprikou, nastrouhanou kořenovou zeleninou, mlékem a vše dobře promícháme. Slaninové chipsy rozdrtíme v…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Plněnou tortillu můžeme podávat teplou jako lehký oběd či večeři nebo za studena je skvělá jako svačina do školy či na výlet. Zvolíte-li navíc tortillu celozrnnou, bude…
Rychlý oběd plný bílkovim a úplně bez masa. To jsou vejce na kari s květákovou rýží. Kombinace čedaru a kari s vejci a květákovou rýží nabízí opravdu zajímavý chuťový…
Zlatavé, šťavnaté a neskutečně křupavé! Tyhle wrapy plněné kuřecím masem, zeleninou a rozpuštěným čedarem si zamilujete na první kousnutí. Díky horkovzdušné fritéze jsou…
Avokádo má uvnitř pecku. Nožem zakrojeným až do středu pecku obtočte, jako byste avokádo chtěli rozkrojit podélně na dvě poloviny. Poté jím otočte a skutečné od sebe obě…
Mleté hovězí maso dáme do misky. Bramboru oloupeme a nastrouháme na slzičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno a obojí přidáme k masu. Do misky k masu rozklepneme…
Nudličky zakápneme lžíci oleje, sojovky a necháme chvíli uležet. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme maso a zprudka opečeme. Přidáme na…
Hamburgery jsou dnes velmi oblíbeným pokrmem nejen na běžnou večeři, ale třeba i na pohoštění při oslavách či letních venkovních posezení. Jednoduchá příprava a skvělá…
Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Takto upravené, doplněné směsí kuřecího masa a zeleniny,…
Domácí hamburgery se již dávno zabydlely na našich grilech. Není divu, dobře ochucené maso, zjemněné mletím, dobře propečené, navíc s doplňkem zeleniny a omáček v…
Skvělé twistery z listového těsta, plněné schwarzvaldskou šunkou a čedarem doplní každou oslavu či posezení s přáteli či rodinou. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…